Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Logotip Udruženja Prosvjetitelj

U prilogu (na dnu teksta) možete preuzeti logotip Udruženja "Prosvjetitelj" u različitim formatima.

Format PNG je najpraktičniji format, dimenzije je 5000 x 5000 piksela sa 300 dpi (tačaka po jednom inču), što je dovoljno za korištenje na memorandumima, plakatima i drugim promotivnim materijalima, gdje logotip neće biti veći od 40 cm x 40 cm.

Format EPS je vektorski format logotipa i može se koristiti za bilo koju veličinu štampe, jer sa povećanjem ne gubi na kvalitetu.

Format CDR (Corel Draw) je izvorni format logotipa, vektorski tip, konvertovan u krive, i može se koristiti za rad u Corel Draw-u za bilo koju veličinu štampe.

Vrlo je bitno da pri korištenju logotipa Udruženja Prosvjetitelj skaliranje (uvećanje, umanjenje) vršite proporcionalno, kako bi u finalnoj upotrebi logotip zadržao oblik kružnice (a ne elipse).

Primjeri pravilne i nepravilne upotrebe logotipa:

Logo Prosvjetitelj - Ispravno Logo Prosvjetitelj - Neispravno

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
1878
3318
7983
52317
3270514

Ko je na portalu: 312 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.