Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Pokrenuta akcija u Fojnici: Dom za Behku

Dana 14.01.2018. godine, Tim Fojnica Udruženja Prosvjetitelj pokrenuo je akciju Dom za Behku.

Kako je Tim Fojnica počeo da bilježi uspješne akcije i da se bavi ozbiljnim projektima, došli smo do ideje da obezbjedimo skromne i normalne uslove za život muhadžirki koja je ratnim vihorom iz Žepe  dospjela u Fojnicu i tu sa starom majkom nastavila život. Nakon dužeg vremena i iskrene brige o majci, te poslije majčinog preseljenja, ostaje sama. Kao dugogodišnja podstanarka, baveći se raznim poštenim poslovima, uspjela je uštediti nešto sredstava i kupiti plac sa porušenom kućom u želji da tu svije svoje "gnijezdo".

Član našeg tima Asim Ahmetović je saznao za ovaj slučaj te inicirao ovu akciju, a ostali članovi su dali punu podršku te krenuli u realizaciju.

Uz džematske kahve Asim je prenosio ovu ideju, pa se tako akciji prvi odazvao mesar Durak koji je donirao kompletan crijep za kuću.
Predsjednik Medžlisa IZ Fojnica Ramiz Meša i glavni imam Edin ef. Rojo su obećali kompletnu krovnu konstrukciju.

Kuću koju smo ovakvim okolnostima, krenuli od krova sa materijalom, ako Bog da ćemo učvrstiti jakim temeljima zajedno sa ostalim dobrim ljudima.

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane da se uključe u ovu akciju, te da obezbjedimo skromni dom za našu sestru u islamu.

Tekst napisao: Aziz Hurem, predsjednik Lokalnog tima Fojnica Udruženja "Prosvjetitelj" Srebrenica

Facebook grupa Tima Fojnica: Prosvjetitelj Muallim tim Fojnica

Zadnji put promjenjen

Komentiraj

Osigurajte unose na mjestima (*) gdje su oni neophodni.
HTML kod nije dozvoljen

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
399
1701
399
75277
3378648

Ko je na portalu: 235 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.