Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Prosvjetitelj Srebrenik posjetio džemat Potpeć

U petak (29.04.2016.) članovi općinskog tima Prosvjetitelj Srebrenik posjetili su novoizgrađenu džamiju u džematu Potpeć, MIZ-e Srebrenik.
Tamo su ih dočekali imam ovog džemata Safet ef. Esmić, te članovi džematskog i građevinskog odbora. Povod ovog sastanka, bilo je predstojeće otvorenje ove džamije, koje će se desiti u julu ove godine, Inšallah.
Članovi Prosvjetitelja su se stavili na raspolaganje ovom džematu u predstojećim pripremama za svečano otvorenje džamije.
Imam džemata Safet ef. zahvalio se na posjeti i podršci članovima Prosvjetitelja.
Ovom prilikom je uručena i skromna novčana hedija od našeg tim predsjedniku građevinskog odbora Senahidu Meštroviću, koji se također zahvalio Prosvjetitelju.

Zanimljivo je da je ovo novoformirani polijeratni džemat u kojem su gotovo sve džematlije porijeklom iz Podrinja, muhadžiri, tako da je ovo jedan pravi muhadžirski džemat, koje se uklopio i odlično funkcioniše.
Džamija koju su izgradili za svoje vjerske potrebe predstavlja simbol i krunu njihovog rada i postojanja na ovom prostoru u posljednjih dvadeset godina.

Allaha molimo da sve pripreme za svečano otovrenje džamije, kao i sami dan otovrenja proteknu u najboljem redu, a sve one koji na bilo koji način mogu pomoći pozivamo da učestvuju u finalnim radovima na ovoj džamiji.

Haris Vehabovic

Zadnji put promjenjen

Komentiraj

Osigurajte unose na mjestima (*) gdje su oni neophodni.
HTML kod nije dozvoljen

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
345
1701
345
75223
3378594

Ko je na portalu: 192 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.