Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Izgradnja bazena za PŠ Kolići

U proteklih 10-ak dana članovi tima Nemila, pristupili su projektu izgradnje bazena pitke vode za PŠ „Ćamil Sijarić“ Kolići.

Već duži niz godina voda kojom se snabdjevala PŠ Kolići nije bila bakteriološki ispravna, a sušnim godinama redovno je dolazilo do prekida u vodosnabdjevanju, što je imalo za posljedicu otežane uvjete za rad, kako učenicima, tako i nastavnom osoblju. Može se reći da je najveću opasnost predstavljala bakteriološka neispravnost vode po zdravlje djece, zbog čega je inspekcija više puta izdavala upozorenja o zabrani upotrebe vode za piće.

Vođeni idejom popravljanja stanja u zajednici, makar i malim djelima, članovi tima Nemila su se odlučili na izgradnju novog bazena pitke vode s izvora koji je dobio pozitivan bakteriološki nalaz. S obzirom na to da se radi o stabilnom i ispravnom izvoru ovo će omogućiti redovno vodosnabdjevanje, a i smanjiti rizik od pojave i širenja zaraznih bolesti među djecom.

Iz istog izvora planirana je i gradnja hajr česme Muallima na obližnjem autobuskom stajalištu. Dosadašnji radovi koštali su oko 700 KM.

Prosvjetitelj Muallim Srebrenica - Tim Nemila

M. Fahret

Zadnji put promjenjen

Galerija slika

Komentiraj

Osigurajte unose na mjestima (*) gdje su oni neophodni.
HTML kod nije dozvoljen

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
551
3318
6656
50990
3269187

Ko je na portalu: 228 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.