Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Predavanje: Mu'mini su braća, Nezima-ef Halilovića - TIM ČELIĆ

U organizaciji udruženja "Prosvjetitelj", općinskog tima Čelić, 24.11.2015.g. održana je javna tribina na temu "Mu'mini su braća." U prepunoj sali općine Čelić predavanje je održao Nezim ef. Halilović Muderris, imam džamije Kralja Fahda u Sarajevu, te rukovodioc Ureda za hadž Rijaseta Islamske zajednice u BiH. U svom obraćanju Nezim ef. je kazao da su mu'mini i mu'minke jedni drugima braća, kako to i Uzvišeni Allah dž.š. na više mjesta u Kur'anu potvrđuje, te da niko od nas neće biti pravi vjernik dok svoj život ne uskladi sa datim Kur'anskim ajetima.
"Niko od nas neće biti pravi mu'min dok ne bude želio i drugima ono što želi sebi. To bi trebalo da predstavlja ispit naše vjere. Ako se ne radujemo radostima drugih muslimana, onda nismo pravi mu'mini" istakao je Nezim ef.
Navodeći primjere dobročinstva kod bosanskih muslimana Nezim ef. se dotakao i agresije na našu domovinu kada su mnogi od nas imali priliku da učine dobro djelo tako što će pomoći našoj braći koji su bili muhadžiri. Osim toga, skrenuo je i pažnju na razvoj ekonomskog patriotizma među Bošnjacima, kao jednog od načina opstanka. Svim prisutnima je poručio da ne tražimo mane kod drugih vjernika, nego da u svakome od nas tražimo pozitivne stvari.
Zahvaljujemo se našem predavaču na odvojenom vremenu, te molimo Uzvišenog Allaha dž.š. da ga nagradi obilatom nagradom. Općinski tim Čelić će, ako Bog da, i dalje nastaviti za realizacijom sličnih projekata.

Zadnji put promjenjen

Komentiraj

Osigurajte unose na mjestima (*) gdje su oni neophodni.
HTML kod nije dozvoljen

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
335
1701
335
75213
3378584

Ko je na portalu: 183 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.