Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Haris Vehabović izabran za novog predsjednika Prosvjetitelja Srebrenik

Haris Vehabović Haris Vehabović

U petak (9.2.2018.) u Gradskoj džamiji u Srebreniku poslije akšam-namaza održana je Skupština općinskog tima Prosvjetitelj Muallim Srebrenik.

Na ovoj skupštini podnešeni su izvještaji za 2017. godinu.
Predsjednik Damir ef. Babajić je podnio izvještaj za 2017. godinu, te istakao da je općinski tim Prosvjtitelja Srebrenik u 2017. godini realizirao aktivnosti na raznim poljima u vrijednosti od 12.000 KM.
Izvještaj za 2017. je jednoglasno usvojen kao i plan za 2018. godinu.

Ovom sastanku su prisustvovali i predsjednik Prosvjetitelj Muallima Srebrenica Nerzudin Hajdarević, kao i koordinator Nermin Mujkanović.

Zbog obaveza koje će imati u narednom periodu, te spriječenosti da nastavi voditi tim, predsjednik tima Srebrenik Damir ef. Babajić je predložio da se izabere novi predsjednik ovog tima.

Nakon prijedloga svih članova općinskog tima Srebrenik, jednoglasno je dato povjerenje da općinski tim Prosvjetitelj Muallim Srebrenik vodi, kao predsjednik, prof. bosanskog jezika i književosti Haris Vehabović. 
Haris Vehabović je do sada obavljao dužnost sekretara OT Srebrenik.

Nakon ovog izbora, uslijedio je izbor novog sekretara ovog tima.
Poverenje je dato Vehbiji Ibrahimoviću Kigenu, koji će od sada biti sekretar OT Srebrenik.

Ovaj izbor su potvrdili predsjednik Prosvjetitelja Srebrenica Nerzudin Hajdarević i kooordiator Nermin Mujkanović, koji su čestitali novom predsjedniku i sekretaru, ta zaželjeleli mnogo uspjeha u vođenju ovog tima. Izrazili su nadu da će se nastaviti dosadašnji kontinuitet uspjeha koje ima ovaj tim.

Na kraju se obratio novi predsjednik Haris Vehabović. On se zahvalio svim članovima na izboru njega kao predsjednika tima Prosvjetitelj Srebrenik, kazavši da je ovo velika čast, ali i obaveza za još veće zalaganje, trud i bolji rad.
Zamolio je sve članove da budu podrška, kao i do sada predsjedniku i sekretaru. On se zahvalio dosadašnjem predsjedniku Damir ef. Babajiću, kao i svim članovima, na svemu što su do sada uradili za Prosvjetitelj Muallim.
Izrazio je nadu da će nastaviti, dobro već trasirani, put kojim ide ovaj tim.

Na kraju je proučeno ašare i dova za napredak ovog tima sa novim rukovodstvom, nakon čega se pristupilo klanjanju jacija - namaza.

 

Zadnji put promjenjen

Komentiraj

Osigurajte unose na mjestima (*) gdje su oni neophodni.
HTML kod nije dozvoljen

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
420
1701
420
75298
3378669

Ko je na portalu: 251 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.