Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Održano predavanje u prepunoj sali općine Čelić

U subotu, 06. januara u Čeliću u organizaciji Medžlisa IZ Čelić, Udruženja "Prosvjetitelj" tim Čelić i BZK Preporod organizovano je predavanje istaknutog alima Alje ef. Cikotića.

Iza nas je još jedna uspješna aktivnost koju su pozdravili građani opštine Čelić ispunivši općinsku salu do posljednjeg mjesta. 

U uvodnom dijelu, u svojstvu domaćina, prisutnim se obratio Hasmir ef. Okanović i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Čelić Islam ef. Hrnjić. Oni su ukratko prisutne upoznali sa temom predavanja i kraćom biografijom gosta - predavača. 

Aljo ef. Cikotić, na sebi svojstven način, govorio je o vrijednosti vremena koje nam je povjereno. Tema predavanja "Blagodat vremena" predstavlja jednu od najinteresantnijih i najkorisnijih tema u životu svakog čovjeka.

Ovo je još jedno u nizu vjerskih predavanja organizovanih u koordinaciji Medžlisa Islamske zajednice Čelić, BZK Preporod i Udruženja "Prosvjetitelj" tim Čelić. 

Sigurni smo da će u budućnosti biti još ovakvih predavanja jer očito da za njih postoji ogromno interesovanje.

Zadnji put promjenjen

Komentiraj

Osigurajte unose na mjestima (*) gdje su oni neophodni.
HTML kod nije dozvoljen

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
816
2787
3603
47937
3266134

Ko je na portalu: 153 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.