Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Uručene diplome za svršenike novog ciklusa hatme i arapskog pisma (Foto)

Džemat Gornji Čaklovići u saradnji sa tuzlanskim timom Udruženja "Prosvjetitelj", 29. 12. 2017. godine u džamiji u G. Čaklovićima, upriličili su svečanost povodom završetka treće hatme učesnika halke Kur'ana i završetka petog ciklusa kursa arapskog pisma.

Na svečanosti su dodijeljene diplome za dvadeset i jednog svršenika hatme (učesnici halke Kur'ana koji su već treći put proučili Kur'an) i jedanaest polaznika petog ciklusa kursa arapskog pisma.

Nakon uspješno savladanog kur’anskog pisma, polaznici će nastaviti svoje aktivnosti kroz halke Kur’ana koje vode članovi našeg tima Arif Oruč i Admir Kadrić.

Svečanosti su prisustvovali i predstavnici Medžlisa IZ Tuzla na čelu sa glavnim imamom hafizom Ahmedom ef. Huskanovićem i predsjednikom Hasan ef. Spahićem.

Kao što je već poznato naš tim u okviru sektora za edukaciju već nekoliko godina u saradnji sa Medžlisom IZ Tuzla u džamiji G. Čaklovići održava halke Kur'ana dva puta sedmično, te kurseve arapskog pisma jednom ili dva puta godišnje.

Galerija slika

Komentiraj

Osigurajte unose na mjestima (*) gdje su oni neophodni.
HTML kod nije dozvoljen

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
805
2787
3592
47926
3266123

Ko je na portalu: 144 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.