Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

ČLANOVI STUDENTSKOG TIMA PROSVJETITELJ OBIŠLI BORCE - ČLANOVE UDRUŽENJA MALOLJETNIH BORACA ARMIJE REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE

Članovi tuzlanskog studentskog tima "Prosvjetitelj" obišli su dana 13.4.2017.godine  porodice tri borca, pripadnika Armije Republike Bosne i Hercegovine i ujedno članove Udruženja maloljetnih boraca Armije RBIH, sa sjedištem u Tuzli.

Povodom Dana Armije, koji se zvanično obilježava 15.4.2017.godine, naš tim odlučio je da na drugačiji, humaniji način obilježiti taj datum.

Borci koje smo obišli i uručili im prehrambeni i higijenski paket u vrijednosti od 200, 00 KM su Jašarević Nevres, Džafić Sead,i Ajanović Mirsad. Također, sekretaru Udruženja maloljetnih boraca Armije RBIH uručili smo kancelarijski materijal u vrijednosti od 50,00 KM.

Sekretar i potpredsjednik Udruženja maloljetnih boraca Armije RBIH, ispratili su nas na kraju jednim lijepim poklonom, vječitom uspomenom - Zahvalnicom za doprinos radu Udruženja. Ovim putem zahvaljujemo se članovima ovog Udruženja na izrazito pozitivnoj atmosferi tokom cijelog procesa uručivanja, kao i svim donatorima koji su dali svoj doprinos da se ova akcija uspješno sprovede i da naši prehrambeni i higijenski paketi budu kvalitetniji.

Ovim putem pozivamo i druga Udruženja, Institucije, da se makar eto, na ovaj dan koji se bliži, na Dan Armije, sjete na ovaj način da ga obilježe. Da posjete naše borce, da posjete ove ljude koji su i dalje ponosni na svoju ulogu koju su imali, na ono sto su od sebe za ovu drzavu dali iako im cesto vladajuca struktura iste te drzave uskracuje njihova itekako zaslužena prava.

Komentiraj

Osigurajte unose na mjestima (*) gdje su oni neophodni.
HTML kod nije dozvoljen

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
519
1079
2772
69271
3372642

Ko je na portalu: 82 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.