Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

TUZLANSKI STUDENTSKI TIM PROSVJETITELJ REALIZOVAO HUMANITARNU AKCIJU ZA DJEVOJČICU ALMEDINU ŠIKO

Članovi tuzlanskog studentskog tima "Prosvjetitelj" dana 26.4.2017 godine na trgu Ismeta i Meše realizovali su humanitarnu akciju prodaje suhih kolača, a novac od prodaje predat je u ruke neni Almedine Šiko, Ajši, koja se i brine danonoćno o njoj. U akciji koja je trajala od 14:00 do 17:00 prikupljeno je 627,00 KM.

Dio novca izdvojili smo za kupovinu posebne hrane za Almedinu u vrijednosti od 53,30 KM. Jedna flašica ove hrane u apoteci košta 5,30 KM.

Nakon kupovine hrane, članovi tima su obišli malenu Almedinu koja je izuzetno raspoložena i koja se zajedno sa svojom nenom ne predaje u borbi do konačnog cilja - operacije u Turskoj, i mogućnosti da progleda na svoje oči.

Ovim putem se zahvaljujemo svim medijima koji su propratili ovu akciju, i svim građanima koji su kupili kolač i tako učestvovali u našoj akciji.

Zadnji put promjenjen

Komentiraj

Osigurajte unose na mjestima (*) gdje su oni neophodni.
HTML kod nije dozvoljen

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
488
1079
2741
69240
3372611

Ko je na portalu: 53 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.