Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Počeo novi projekat stipendiranja šest jetima koji finansiraju donatori iz Holandije (Video)

Kaže Allahov Poslanik, s.a.v.s,: „Želiš li da ti srce bude blago i da ostvariš svoje želje“? Budi milostiv prema jetimu, pomiluj ga po glavi i nahrani onim čime se ti hraniš. Srce će ti bili blago i svaka će ti se želja ispuniti“. (Hadis bilježi Bejheki).

 Zahvaljujući donatorima iz Holandije koju su obezbjedili sredstva započet je novi ciklus stipendija za jetime.

Stipendije će posredstvom tuzlanskog tima Udruženja "Prosvjetitelj" biti uručene za šest jetima koji će dobijat šestomjesečnu stipendiju u iznosu po 50 eura, odnosno 100 KM mjesečno.

U proteklom mjesecu članovi našeg tima odabrali su prvog jetima, a riječ je o Semini Merić iz naselja Gornje Hrasno. Semina živi sa majkom, ide u drugi razred osnovne škole i odličan je učenik. Semini je uručena stipendija za šest mjeseci u iznosu od 50 eura, odnosno 100 KM mjesečno.

Zadnji put promjenjen

Medij

Komentiraj

Osigurajte unose na mjestima (*) gdje su oni neophodni.
HTML kod nije dozvoljen

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
1829
3318
7934
52268
3270465

Ko je na portalu: 424 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.