Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

TRAVNIK: POMOĆ ZA MALENU EMU I NJENU PORODICU

Udruženje Prosvjetitelj Srebrenica uz pomoć prijatelja i simpatizera tokom mjeseca septembra i oktobra pomoglo porodicu Fafulović, kojoj je u noći 19.09.2017. godine u požaru izgorjela kuća zajedno sa svime što su posjedovali. Hvala Allahu dž.š. pa su svi članovi porodice živi i zdravi preživjeli požar. Ema, njena majka, dedo i nena nemaju krov nad glavom, a trenutno su smješteni kao podstanari, a kiriju finansira općina Travnik.

Udruženje je prvo priteklo u pomoć ovoj porodici, te uručilo interventna finansijka sredstava. Imajući u vidu da je porodica izgubila sve, pa i knjige i školski pribor od malene Eme udruženje je izvršilo i nabavku knjiga i školskog materijala i pribora. Naposlijetku smo sagledavajući potrebe porodice nabavili i mašinu za pranje veša.

Nadamo se da će ova pomoć biti od koristi, te da će ovo djelo biti svjedokom za nas a nikako protiv nas na Sudnjem danu, amin.

 

Zadnji put promjenjen

Komentiraj

Osigurajte unose na mjestima (*) gdje su oni neophodni.
HTML kod nije dozvoljen

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
1825
3318
7930
52264
3270461

Ko je na portalu: 421 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.