Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Uručena druga rata novčane pomoći porodici Rasima Selimovića

Članovi tuzlanskog tima su u nedjelju 20.08.2017. godine posjetili porodicu Rasima Selimovića u tuzlanskom naselju Vasići.

Članovi našeg tima su i ranije posjećivali Rasima, a razlog ove posjete je uručivanje druge rate novčane pomoći u iznosi od 500 švicarskih franaka (900 KM) koju je obezbjedio džemat Yverdon iz Švicarske na čelu sa Besimom ef. Hrnjićem.

Kao što smo i ranije navodili Rasim je iznenada obolio od karcinoma želuca, a usljed operacije ostranjen mu je želudac, te sada ide na hemoterapije.

 Živi sa suprugom Bojanom, kćerkom Selmom i majkom Amrom. Porodica preživljava od Amrine penzije koja iznosi 140 KM, te nisu u stanju obezbjedit ni osnovne porodične potrepštine.

Komentiraj

Osigurajte unose na mjestima (*) gdje su oni neophodni.
HTML kod nije dozvoljen

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
240
1701
240
75118
3378489

Ko je na portalu: 113 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.