Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Samoodbrana u Behram-begovoj medresi u Tuzli

Objavljeno u Sektor za sport

 

Primjer uspješne saradnje između Behram-begove medrese u Tuzli i udruženja "Prosvjetitelj" iz Srebrenice, koji preko svoga kluba borilačkih vještina i sportova "Prosvjetitelj" iz Zvornika sprovodi trening u Behram-begovoj medresi. 
Obuka učenika je počela 1996. godine i svake naredne godine obuka je bila kvalitetnija i masovnija. Svaka generacija imala je priliku pohadzati kurs samoodbrane za sve razrede ove srednjoškolske ustanove. 

Prošle sedmice okupljeni su svi učenici prvih razreda gdje je izvrešena demonstracija borilačkih vještina koje će imati priliku izučavatu u svom cčtverogodišnjem školovanju. 

Poslije prezentacije borilačkih vještina učenicima je prikazan i dokumentarni film o udruženju "Prosvjetitelj", kako bi se učenici upoznali sa događajima iz jula '95 godine, gdje je u Srebrenici počinjen Genocid. Pozitivnom pričom, udruženja "Prosvjetitelj" koje je nastalo ratne '93 godine u opkoljenoj Srebrenici, koje se Allahovom voljom  uzdiglo na kosmopolitski nivo te tako danas djeluje na tri kontinenta. 

Učenicima se izuzetno dopalo ono što su imali priliku vidjeti. Izrazili su zadovoljstvo što će imati priliku naučiti prije svega tehnike samoodbrane zbog lične sigurnost i što će biti dio jedne uspješne ideje koja je već ušla u treću deceniju postojanja i uspješnog rada.

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
565
3318
6670
51004
3269201

Ko je na portalu: 238 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.