Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Moto udruženja „Prosvjetitelj“ glasi:  "A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspjevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. A ostale žalimo..."  Najbolje su ga razumjeli predstavnici Behram-begove medrese i Muftijstva tuzlanskog te prije 17 godina postavili temelje uspješnoj suradnji institucije medrese i udruženja. U sklopu sektora za sport udruženja „Prosvjetitelj“ osnovan je klub borilačkih vještina čiji su prvi polaznici na slobodnoj teritoriji Federacije bili upravo učenici Behram-begove medrese.

U organizaciji udruženja "Prosvjetitelj" i suorganizatora Bošnjačke zajednice kulture "Preporod" Zvornik održana su nadmetanja za mlade svih uzrasta u disciplinama: trka na 100 metara, skok u dalj, povlačenje konopca, malom nogometu i kvizovima opšteg i vjerskog znanja. Učesnici manifestacije na Diviču su stigli iz mjesta u kojima postoje aktivni članovi "Prosvjetitelja", pa su tako stigli autobusi i kombiji sa našim članovima iz Križevica, Pobuđa i Jošanice.

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
556
3318
6661
50995
3269192

Ko je na portalu: 231 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.