Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Mala olimpijada 2011 - Mostar

Asocijacija žena SDA Hercegovačkoneretvanskog kantona u saradnji sa sportskim savezom Grada Mostara organizirali su sportske susrete osnovnih škola Grada Mostara pod nazivom "Mala olimpijada 2011".

Tim povodom  pozvali su nas da dovedemo našu djecu iz Podrinja i da budu gosti na takmičenju osnovnih škola koje one organizuju pod nazivom "Mala olimpijada".

Udruženje "Prosvjetitelj" u saradnji sa Muslim Aidom se sa zadovoljstvom odazvalo ovom pozivu i izvršilo odabir učenika za odlazak i učešće na olimpijadi. Iako ima puno učenika/ca koji su zaslužili da idu na ovo druženje i takmičenje morali smo se odlučiti za samo njih 45.  Želja organizatora je da ovo takmičenje postane tradicionalno, pa se nadamo da će uz ovu djecu koja su sada išla imati priliku i druga ići.

Mala olimpijada se održavala od 28.05. do 29.05. u Mostaru, a učesnici su bili učenici osnovnih škola sa područja općine Mostar i djeca iz škola iz općina Bratunac, Milići, Srebrenica, Vlasenica i Zvornik. Na naše veliko zadovoljstvo 45. djece  od V do IX razreda, krenuli su na ovo takmičenje i druženje sa nadasve simpatičnim domaćinima koji su nas dočekali raširenih ruku i otvorenih srca.

Prvi dan nakon dolaska u Mostar i obilaska čaršije, ugostili su nas u prostorijama svog udruženja članovi Udruženja skakača sa Starog mosta "Mostari". Napravili su jedan historijski čas za našu djecu o historiji Mostara, Starom mostu, skokovima i skakačima sa Starog mosta.  Zatim su nas odveli u obilazak temelja mosta gdje su nam pokazali novootkrivene prostorije u tri nivoa koje se tu nalaze, a služile su kao tamnice u Osmanskom periodu. Vrhunac je bio prelijepi skok sa Starog mosta koji je bio samo za nas izveden, a nakon  njega  uručena je  za uspomenu kolektivna fotografija djece sa skakačem.
Naše sljedeće odredište bio je restoran gdje nas je čekao prelijep ručak. Nakon kratkog predaha i ručka, krenuli smo dalje u Počitelj, gdje su djeca uživala u obilasku starog grada i njegovim ljepotama. Nakon obilaska Počitelja, krenuli smo za Blagaj gdje smo se odmorili i uživali, a našoj djeci jedno novo i prelijepo iskustvo.
Noćili smo u internatu "Karađoz-begove medrese" gdje smo toplo primljeni i bilo nam je veoma ugodno.
Sljedeći dan se održavala "Mala olimpijada". Djeca su učestvovala u sljedećim disciplinama:
1. Mali nogomet
2. Odbojka
3. Utrka na 100 metara
4. Štafeta 4 x 100 metara
5. Povlačenje konopca
6. Kombinovana igra

Iako se djeca nisu intenzivnije pripremala za ovo takmičenje, uspjeli su osvojiti 6 medalja i pehar za fer play.

Na kraju sa velikim zadovoljstvom možemo reći da su djeca bila izuzetno dobra i da možemo biti ponosni na njih.

Zadnji put promjenjen

Komentiraj

Osigurajte unose na mjestima (*) gdje su oni neophodni.
HTML kod nije dozvoljen

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
1262
2787
4049
48383
3266580

Ko je na portalu: 139 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.