Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Mala porodična kuća, bračnog para Mirsada i Almedine Kapić, u srebreničkom naselju Zeleni Jadar, odjekuje grajom  dječijih glasova. Mirsad i Almedina su nedavno dobili peti biser u svojoj maloj a tako velikoj porodici, koju nema većina roditelja Bošnjaka.

Najstariji sin je Almedin ima sedam godina, ide u drugi razred područnog odjeljenja OŠ u "Osmačama".  Elvedin ima 5 godina,  Emrah tri godine, Maida dvije godine i Naida najsjajniji biser je rođena prije mjesec dana. Udruženje "Prosvjetitelj" je drugi put za novorođenčad u ovoj porodici realizovalo uplatu u okviru projekta 3B, u iznosu od 500KM. Namjenska sredstva za ovaj projekat, za bebe i bračne parove koji imaju prebivalište na prostoru opštine Srebrenica, realizuju se iz fonda kojem su donatori srebrenički Odbornici, uposlenici Opštine Srebrenica, RTV Srebrenica i drugi pojedinci. 

 Prilikom našeg obilaska ove porodice uručen je i paket d 110KM od jednog hairli inasana iz Srebrenice.

Pozivamo sve ljude dobre volje da nam se jave u okviru akcije izgradenje porodičnih kuća za braću Kapić pogledajte na liku.

LINK: Ide zima, a oni nemaju ni kupatilo: Osmero srebreničke djece u kućicama sanja bolje dane.

 

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
1253
2787
4040
48374
3266571

Ko je na portalu: 131 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.