Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Udruženje "Prosvjetitelj" u afirmaciji univerzalno pozitivnih vrijednosti afirmira razne grupe i pojedince u činjenju dobra. U budućim generacijama koje dolaze uz pomoć Gospodara Svih svjetova mi vidimo rješenje za našu Domovinu.

Prvi od prvih, koji su kolektivno odlučili mjesečno izdvajati za buduće generacije u opštini Srebrenica, su uposlenici i odbornici u opštini Srebrenica. U ovom plemenitom i društveno korisnom djelu pridružili su im se pojedinci i uposlenici RTV - Srebrenica. U ovom paketu darovane su beba sa po 500,00KM, iz tri podroice.

Porodica Rijada i Dinele Hasanović iz Donjih Potočara, u septembru 2014. godine dobila je bebu Vedada. Porodica Hasanović je podstanar u stanu koji se plaća iz budžeta opštine Srebrenica. Nisu zaposleni i teško izmiruju mjesečne režije i ostale potrebe koje život zahtijeva. Rijad je rano ostao bez roditelja, tako da su starateljstvo preuzeli dajdza i nena. Rijad povremeno uspije nešto da zaradi na dnevnici od čega su uspjeli da kupe plac, na kojem žele graditi svoju kuću.

3.jpg

Porodica Mevludina i Fahrete Begić iz Lipovca, MZ Sućeska je dobila najmlađeg četvrtog člana porodice. U prošlogodišnjim majskim nepogodama njihova kuća, koja se nalazi neposedno pored rijeke Jadar, je bila zahvaćena i skoro uništena. Akcijom našeg Udruženja i članova iz drugih timova, kuća je dovedena u normalene uslove za život dostojan čovjeka. Allahovom voljom, kako se sve stvari u životu i događaju, poslije mnogo godina porodica Begić je obradovana od Allaha sinom Ahmedom. Bračni par Begić nema zaposlenje i vode se na evidenciji lokalnog Birooa za nezaposlena lica. Svoj život ispunjavaju svakodnevnicom, baveći se uzgojem i prodajom koza. Školuju jednog sina koji je uzorno dijete i dobar učenik.

1.jpg

Porodica Fadila i Fatime Jusupović iz srebreničkog naselja Karačići, u februaru je od Allaha obradovana bebom Mehdinom. Fadil i Fatima žive sa porodičnoj kući Fadilovih rditelja, imaju kćerkicu od četiri godine. Fadil sa svojim babom se uspješno bavi stočarstvom, koje predstavlja okosnicu njihove životne egzistencije.

 

 

 

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
1257
2787
4044
48378
3266575

Ko je na portalu: 135 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.