Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Nastavlja se hajr inicijativa momaka članova halke učača Kur'ana iz udruženja „Prosvijetitelj“.

Momci, koji su uglavnom studenti na Univerzitetu u Tuzli početkom ove godine, pokrenuli su hajr inicijativu pomaganja onima koji su ugroženiji. Za početak akcije izdvojili su vlastita skromna sredstva, koja su zajednički bila dovoljna da se najugroženije porodice koliko toliko pomognu. Nečijih 10 ili 20 KM,koje bi se potrošile na kahve po kaficima i tome slične besposlice,pomogle su onim ugroženijim od studenata da prežive do kraja mjeseca, a svoju djecu nahrane pravim ručkom. O njihovim aktivnostima ranije smo pisali, a i u mjesecu Ramazanu je nastavljeno da se pomaže najugroženijim.

Udruženje za afirmaciju univerzalno-pozitivnih vrijednosti „Prosvjetitelj“ ove godine je kao i prethodnih dalo svoj doprinos u što boljoj organizaciji marša mira iz Nezuka do Potočara,koji je krenuo 8. jula ove godine, a završio ulaskom u Potočare u predvečerje 10. jula.

Udruženje je kao i prethodnih godina mobilisalo svoje članove koji su na punktovima za odmaranje učesnika marša (Liplje, Mravinjci i Potočari) pripremali osvježenje u vidu sokova i lubenica te sendviče.

Podršku ovoj akciji dali su mnogobrojni građani i privatne firme svojim skromnim novčanim prilozima od kojih je učesnicima  podijeljeno 600 sendviča, 700 kg lubenice i 300 litara raznog soka.

Učesnici marša mira prijatno su i ove godine iznenađeni prigodnim hedijama i osvježenjem, posebno lubenicama.

Članovi „Prosvjetitelja“ su sa radošću pomagali učesnike ovogodišnjeg marša mira.

Podršku ovoj akciji svojim prilozima dali su:

Kadrija Pitarević, Road- lukavac, Lović-co, Ademi Bujar - restoran „Sarajka“ Lukavac, restoran „Azzuro“ Lukavac, caffe-slastičarna Mozart Lukavac, Mobitel studio Živinice, Ševal Salihović, Bosnjić Alaga - Gnojnica Lukavac, Admir Ćosić - Lukavac, Tosun Klopić - Živinice, Halilčević Elmedin – Dubrave, Beširević Nihad – Dubrave, Mešić Almir– Dubrave, T.R. "Janja plod" Sukilović Esad - Živinice, U.R. "Slatko ćoše" Sabahudin Omerović - Živinice, U.R. "Pituljica" Džakić Izmir - Živinice, Tursunović Amir - Živinice, T.R. "Mobih" Beluli Senad - Živinice, Trumic Samir - Živinice, BH „Star Mido“ Živinice, Z.R. "Mesnica Zvorničanka" Redžić Elmedin - Živinice, T.R. "AD-mobil" Jusić Ibro - Živinice, Z.R. "Fireli" Halilović Benjamin Živinice, DOO "CULT" Klopić Mirsad - Živinice, Z.R. "Zlatara Barucic" Baručić Mustafa Živinice i MADE IN EUROPA.

Svi navedeni dali su svoj doprinos da se i ove godine olakša put učesnika marša mira. Ukupan iznos prikupljenih sredstava je 1700 KM te je utrošen za kupovinu hrane i osvježenja. Prilozi su bili u skladu sa trenutnim mogućnostima navedenih donatora. i ono što je najvažnije bili su od srca dati sa jednim jedinim nijjetom činjenja dobra u ima Allaha dž.š. jer Uzvišeni Allah kaže: "Ko uradi koliko je trun dobra, vidjet će ga." (Ez-Zelzele, 7.) Također, Plemeniti Gospodar kaže: "Onaj koji čini dobro, sebi ga čini..." (El-Džasije, 15.)

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
2555
3318
8660
52994
3271191

Ko je na portalu: 305 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.