Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Bračni par Kapić srebrenički fenomen

U srebreničkom naselju Zeleni Jadar, u malim drvenim kućama žive braća Kapić. Prolazeći kroz ovo naselje magistralnim putem od pravca Srebrenice prema Bajnoj Bašti, čovjek pomisli da su to vikend kuće. U kućama koje su veličine 20 - kvadratnih metara žive Mirsad i njegov brat sa porodica. Kuće koje nisu vikend kuće, su topli dom za njihovu mnogobrojnu porodicu. U ove dvije male kući živi sedmoro djece.

Kada smo od naših saradnika saznali da su Mirsad, koji je '91 godište, i Almedina koja je '93 godište, dobili četvrtu bebu, pozitivno smo se iznenadili. Mirsad sa svojom suprugom Almedinom su porijeklom iz Maglaja. Životni putevi su ih doveli u Srebrenicu, gdje žive i odgajaju svoje četvoro mališana.

U opštem stanju nezaposlenosti koje vlada u Bosni i Hercegovini, Mirsad i njegov brat nisu izuzetak. Povremeno rade kod jednog farmera, pomažući mu u svakodnevnim poslovima. 

Opštinski tim Srebrenica u okviru projekta "3B", na zadnjem sastanku je donio odluku da pomogne Mirsada sa 500,00 KM za bebu Maidu. Maida je jako dražesna beba i svojom pojavom plijeni pažnju troje svoje starije braće. 

Općinski tim je braći Kapić donirao po jedan paket prehrambenih artikala u vrijednosti od 100,00 KM po paketu.

 

 

Zadnji put promjenjen

Komentiraj

Osigurajte unose na mjestima (*) gdje su oni neophodni.
HTML kod nije dozvoljen

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
503
733
503
163096
3192383

Ko je na portalu: 276 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.