Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Bajramske hedije za one kojima je pomoć najpotrebnija

Bajramske hedije za one kojima je pomoć najpotrebnija Bajramluk

Aktivisti Udruženja "Prosvjetitelj" i pred ovaj bajram nisu zaboravili jetime, porodice demobilisanih boraca i socijano ugrožene povratnike u Podrinju.

Članovi "Prosvjetitelja" koji se nalaze u zemljama zapdne Evrope su pomogli i iskupili finansijska sredstva da se ova akcija realizuje na najbolji način. Posebno su se istakli Meho Hasanović i njegova porodica iz Belgije, kao i Azhar Gazibegović iz Londona te naši članovi iz Sarajeva, uposlenici firme General Llogistic Sarajevo.

Uoči Bajrama prosvjetitelji su posjetili porodice:

Suadu Suljić iz Potočara kod Srebrenice inače samohrana majka i teško oboljela koja opstaje na ovim prostorima najviše zahvaljujući milosti Svevišnjeg. Poslije toga obiđena je porodica Mehmedović Fadila i Isme,koji sa šestero djece žive u Pahljevićima Kod Zvornika. Nisu se zaboravili ni jetimi Meris Čivić sa Snagova i Almedinu Numanović iz Varoši kod Zvornika, te teško oboljelog demobilisanog borca Armije RBiH Mirzu Delibegovića iz Tuzle koji je postao pripadnik ARBIH sa nepunih 18 godina. Na kraju je posjećena i porodica Čivić iz zvorničkog naselja Bukovik.

 

"ALLAHU EKBER,ALLAHU EKBER,LA ILAHE ILLELLAH HUVALLAHU EKBER,VE LILLLAHI-L-HAMD"(Allah je najveci, Allah je najveci.Nema drugog bozanstva osim Allaha,Allah je najveci. Allahu pripada svaka zahvala).

www.prosvjetitelj-muallim.org

Zadnji put promjenjen

Komentiraj

Osigurajte unose na mjestima (*) gdje su oni neophodni.
HTML kod nije dozvoljen

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
501
733
501
163094
3192381

Ko je na portalu: 274 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.