Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Kolektivno osunećeno 38 malih Podrinjaca

Kolektivno osunećeno 38 malih Podrinjaca Hrabri mladi Bošnjaci

U mjestu Đulići kod Zvornika nastavljen je projekat besplatnog koletkivnog sunećenja (obrezivanja) muške djece u Podrinju. U nedjelju 31.augusta ove godine obrezano je 38 mališana iz cijelog Podrinja u područnoj ambulanti mjesne zajednice Đulići koja se nalazi na magistralnom putu Zvornik - Sapna. Uspješan posao na ovom punktu obavila je doktorska poliklinike "Šabić" iz Zenice, a koju predvodi primarius doktor Nedžad Šabić specijalista ortopedsko - traumatološke hirurgije koji je pokazao visok stepen profesionalnosti predvodeći svoj tim u ovom hajirli poslu.

Kao i prethodnih godina i ovaj put finansijska sredstva potrebna za ovaj projekat obezbjedio je Istanbul edukativni centar iz Sarajeva dok je organizator cijelog projekta humanitarna organizacija Musllim Aid, a realizator na terenu udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.

Prisutni roditelji su oduševljeni i zahvalni na ovom projektu, najčešće rečenice koje su se mogle čuti od prisutnih roditelja svakako su, momenat koji uz veliku brigu donosi i veliko olakšanje i sreću nakon svega.

Jedna od roditeljskih dužnosti u odnosu na mušku djecu jeste i da ih osunnete. Sunećenje muške djece je tradicija, put, običaj sunnet i dio jedne jedinstvene tradicije i praksa svih vjerovjesnika i njihovih ummeta.
"Pet djela se ubrajaju u vjersku tradiciju: sunnećenje muške djece, brijanje sramotnih mjesta, skraćivanje brkova, rezanje nokata i brijanje dlaka pod pazuhom", kaže Vjerovjesnik" (IPH, 818).

 

Zadnji put promjenjen

Komentiraj

Osigurajte unose na mjestima (*) gdje su oni neophodni.
HTML kod nije dozvoljen

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
502
733
502
163095
3192382

Ko je na portalu: 275 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.