Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Pored izuzetno značajnih aktivnosti koje na edukativnom planu realizuju na području Švicarske,  neumorni članovi tima „Prosvjetitelj“ Švicarska pružaju ogroman doprinos i podršku i u realizaciji projekta „3B“, projekata pomoći održivom povratku, stipendiranju studenata i u mnogim drugim projektnim aktivnostima.

Jedan od značajnih projekata koje vrijedi izdvojiti jesu projekti pomoći bosansko-hercegovačkim bolnicama u vidu namještaja, sanitetskog i medicinskog materijala. Jednu u nizu od tih pomoći „Prosvjetitelj“ Švicarska realizovalo je 26 Januara 2018.godine a u pitanju je donacija u vidu sanitetskog i drugog medicinskog potrošnog materijala.

Donacija je dodijeljena ambulanti Univerzitetskog Kliničkog centra u Tuzli. 

Osoblje Univerzitetskog Kliničkog centra uputilo je srdačnu zahvalu Udruženju „Prosvjetitelj“ na ovoj vrijednoj i izuzetno potrebnoj donaciji. 

Udruženje "Prosvjetitelj Muallim" tim Švicarska, dobilo je odobrenje za oslobađanje od poreza od strane dvadeset kantona u Švicarskoj. Smatramo ovo izuzetno velikim korakom u daljem radu našeg tima u Švicarskoj koji je od samog osnivanja 2015.godine pa do danas imao jedan neprekidan, kontinuirani niz izuzetno kvalitetnih, Bošnjacima u BiH ali i dijaspori, potrebnih aktivnosti edukativnog, sportskog, humanitarnog, i tradicionalno-kulturnog karaktera. 

 

 

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
351
1701
351
75229
3378600

Ko je na portalu: 198 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.