Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Jedna od bajramskih aktivnosti Udruženja “Prosvjetitelj’ jeste i podjela bajramskih paketića. Članovi Udruženja su, za ovaj muslimanski blagdan podijelili 400 paketića. Paketići su podjeljeni najmlađim Podrinjcima.

Paketići su podijeljeni na područjima medžlisa Zvornik, Vlasenica i Bratunac, a paketiće su obezbijedili članovi Prosvjetitelja iz Švicarske te jedna osoba turskog porijekla po imenu Fadime Kemiksiz koja živi u Njemačkoj, prijateljica i simpatizer Udruženja.

 A.D.

Muslimani u mjesecu ramazanu trude se da urade više dobrih djela nego drugih mjeseci zbog vrijednosti tog mjeseca.
I ovog mjeseca ramazana članovi Udruženja "Prosvjetitelj" realizovali su aktivnosti koje se tradicionalno vežu uz mjesec ramazan kao što su:
1. Iftari
2. Podjela novčane pomoći socijalno ugroženim
3. Podjela prehrambenih paketa.
Udruženje "Prosvjetitelj" posebnu brgu vodi o Podrinju te je u skladu s tim i najviše iftara organizovano upravo tu. Organizovano je 1600 iftara i to u sljedećim mjestima:
− Srebrenica (Osat, Osmaće i Sućeska)
− Bratunac (Konjević Polje, Voljavica i Pobudže)
− Vlasenica (Baćino brdo i Cerska)
− Zvornik (Križevići, Snagovo i Jošanica)
− Sapna (Vitinica)
− Ugljevik (Glinje, Akmačići i G. Trnava)
− Bosanski Brod (Kolibe).
Pored gore navedenih mjesta Udruženje "Prosvjetitelj" finasiralo je iftare i u Tuzli za profesore sa tuzlanskog univerziteta, Travniku za predstavnike MIZ Travnik, tim Prosvjetitelja Travnik i predstavnike HO Karaula, Fojnici za 20 učenika srednjoškolaca i Živinicama za goste na godišnjici tima Živinice.
Bitno je napomenuti i to da su Udruženje žena Džemata Yiverdon iz Švicarske finansirale iftar za 110 žena Podrinja.
Sponzori iftara i finansijska sredstva su obezbjedili Prosvjetiteljev tim iz Švicarske, Svjetska asocijacija islamske omladine Nedwa, Restoran Azuro Lukavac, Čevabdžinica Sarajka Lukavac, Smjalović Mevludin iz SAD, Udruženje žena Džemata Yiverdon iz Švicarske, Udruženje šofera iz SAD na čelu sa Namikom Nukićem. Iftare je obezbjedilo još nekoliko fizičkih lica, a koja su željela ostati anonimna.
Pored iftara organizovane su brojne akcije pomoći socijalno ugroženim osobama koje se ogledaju u vidu novčane pomoći te u prehrambenim paketima. Podijeljeno je više stotina paketa te je podijeljeno oko 3500 KM. Pakete su obezbjedili Svjetska asocijacija islamske omladine Nedwa, članovi Prosvjetiteljevog tima Živinice te neformalna grupa Bošnjaka iz Tešnja.
Molimo Allaha, dž.š., da svima nama ukabuli.

A.D.

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
300
1701
300
75178
3378549

Ko je na portalu: 152 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.