Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Jučer je u Srebrenici u 18:00 sati, u Velikoj Sali Motela „Alić“ održana promocija knjige „Istina“ autorice Elmedine Muftić.

U Srebrenici nisu česte promocije knjiga, a i kada se organizuju, posjećenost je solidna. No, jučerašnja promocija je izuzetak. Udruženje prosvjetitelj koje organiziralo ovu promociju, potrudilo se da promocija bude na nivou i posjećenost zadovoljavajuća.

Promotor knjige je bio izuzetni i poznati gazija Harun ef. Hodžić, kustos Tunela spasa i hatib Igmasnke ratne džamije. Harun je vrlo pohvalno govorio o knjizi i istakao da je u njoj mnogo toga rečeno, i da skoro da ne postoji događaj i dešavanja novijeg vremena, a da se autorica sa jednim prepoznatljivim islamskim i moralnim  načinom nije osvrnula na njih.

Elmedina je kolumnistica koja je objavila preko 500 kolumni, koje su uređene i objavljanje u knjizi „Istina“.

Elmedina u svojim kolumnama piše o Bošnjacima, o historoji Bošnjaka, o genocidu i trenutnom stanju i mentalitetu Bošnjaka i s vapajima poziva na buđenje svijesti bošnjačke, na buđenje islamskog morala i vrijednosti koje su ključne za budnućnost i opstanak u vlastitoj zemlji.

Elmedina je preko svojih sponzora podijelila svoju knjigu svim prisutinima i sa posvetom onima koji su uzeli je obavezala ih na čitanje kako bi svoje i stanje zajednice popravili.

Knjiga je izuzetan biser mlade autorice pred kojom je svijetla budućnost u pisanju radova i kolumni o Bošnjaštvu i Bošnjacima.

Prisutini su  nakon promocije počašćeni sa kafom i čajem te je druženje nastavljeno do noći.

Udruženje Prosvjetitelj Muallim Srebrenica u povodu 25. godišnjice Armije Republike Bosne i Hercegovine, u Mehuriću je organizovao javnu tribinu na kojoj su između ostalog učestovali muderis Nezim Halilović, dr. Mustafa Cerić i komandant odbrane Srebrenice, Naser Orić.

Kako nam je kazao Nerzudin Hajdarević, predsjednik Udruženja Prosvjetitelj Muallim Srebrenica, svake godine tradicionano organizuju razne aktivnosti kako bi se obilježilo ovaj važan dan za BiH.

Organizaciju tribine su između ostalog podržali Organizacija demobilisanih boraca općine Travnik i Srednjebosanskog kantona, Medžlis IZ Travnik, firma “Eskimo S2”, restoran “Izvor”, restoran “Kastel”, Grafički studio “Din”, udruženje “Emanet”, portal B-novine, te FB stanice “B-novine Portal Biljanske Doline” i “Biljanska dolina.org”.

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
302
1701
302
75180
3378551

Ko je na portalu: 154 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.