Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Predsjednik Udruženja "Prosvjetitelj" Nerzudin Hajdarević bio je gost na RTV Bir u emisiji "Moje mjesto pod suncem". Predsjednik Hajdarević je, u veoma interesanstnoj emisiji govorio o "Prosvjetitelju", počecima, projektima Udruženja, planovima, Podrinju te još puno toga.

Emisiju možete pogledati ovdje.

Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica podržalo Kampanju "I mi postojimo" 2017 u organizaciji Udruženja roditelja onesposobljene djece i onesposobljenih lica TK

Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica jedan je od sponzora Kampanje pod nazivom “I mi postojimo” 2017, namijenjene osobama sa višestrukim smetnjama u razvoju, u organizaciji Udruženja roditelja onesposobljene djece i  onesposobljenih lica. Cilj kampanje je ukazivanje na postojanje, i negativan položaj osoba sa kombinovanim smetnjama u razvoju u Bosni i Hercegovini. U sklopu kampanje planirana je realizacija nekoliko aktivnosti: (1) Humanitarni prodajni bazar sa takmičarskim aktivnostima u OŠ "Mejdan" uz obezbijeđene vrijedne nagrade; (2) Seminar na temu "Položaj osoba sa invaliditetom u BiH društvu- trenutno stanje i rješenja" (3) Dan otvorenih vrata Udruženja; (4) Snimanje dokumentarnog filma pod nazivom “I mi postojimo” sa ciljem ukazivanja na tesku svakodnevnicu roditelja djece sa kombinovanim smetnjama.

U prilogu Vam donosimo nekoliko slika sa današnje manifestacije koja je održana u Osnovnoj školi “Mejdan” sa početkom u 11:00.

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
533
3318
6638
50972
3269169

Ko je na portalu: 241 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.