Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Himzo Mahmutović, rođen 17. januara 1959. u Zvorniku, penzioner, boluje od Bilijarne Ciroze – zadnji stadij Primarnog Sklerozirajućeg Holangitisa (sušenje žučnih vodova). Jedini spas je transplantacija jetre.

Himzo se nalazi na crvenoj listi prioriteta za transplantaciju jetre, ali, s obzirom da imamo slabo razvijenu donorsku mrežu u našoj zemlji, jedino rješenje je liječenje u inostranstvu.

Uz pomoć rodbine, prijatelja, dijaspore već je obezbjeđeno  polovinu sredstava i oca izmjestili u Padovu, ali za nastavak liječenja tj. pristupanju operativnog zahvata trebali bi u što kraćem roku položiti i ostali dio novca  koji nedostaje.

Molim Vas, uzmite u obzir da smo prognanička porodica koja je u proteklom ratu izgubila preko trideset članova najuže porodice, da je Himzo borac od početka agresije na BiH i RVI (100% II kategorije).

Otac troje djece, čovjek koji je uvijek nesebično pomagao svakom kome je trebalo, sad  treba Vašu pomoć.

Zato, molimo Vas da pomognemo Himzi da prevaziđe ove probleme i da može da provede ostatak života zajedno sa svojim najmilijim.

Uz Molbu možete pogledati i f/k medicinske dokumentacije i žiro račun na koji se mogu uplatiti prikupljena sredstva. Račun glasi na ime Himzine supruge, Remzije Mahmutović.

Humanost na djelu timova Prosvjetitelja pokazala se i ovih hladnih zimskih dana. Naime, Tim Prosvjetitelja iz Amerike obezbijedio je sredstva u iznosu od 500 KM za pomoć Avdić Dževadu koji živi u Šubinu trideset kilometara od Srebrenice. Navedena sredstva su utrošena na kupovinu paketa prehrambenih i higijenskih artikala, te obuće i odjeće ovoj porodici.

Avdić Dževad se vratio u Šubin da živi sa svojom suprugom i četverogodišnjom kćerkom 2016. godine. Dževad je dijete šehida. Njegov otac Habib je ubijen u genocidu u Srebrenici i ukopan u Memorijalnom Centru Potočari.

Budući da se skoro vratio i započeo svoj život u udaljenom Šubinu, gdje su uslovi života veoma teški ova pomoć će mu dobro doći. Također, svi oni koji imaju želju i prepoznaju žrtvu mladog Dževada mogu nastaviti pomagati ovoj porodici.

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
313
1701
313
75191
3378562

Ko je na portalu: 165 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.