Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica održalo je redovnu Skupštinu na mjestu gdje je prije 20 godina započela misija "Muallima". Izabrana su radna tijela udruženja, usvojeni izvještaji i plan rada. Imenovane su vođe sektora za djelovanje.

"Zamolio bih vas sve ovdje, kao i sve druge muslimane širom svijeta da u ime suze djeteta Palestine, ucviljene majke Srebrenice i svih naših šehida - činite dobro, upućujete na dobro i pomažete one kojima je pomoć potrebna" - riječi su kojima je Mehdin Jakubović, čovjek koji je 1993. u Srebrenici, gradu pod stvarnom četnickom opsadom i glumljenom međunarodnom 'zaštitom', bio jedan od utemeljivača udruženja ''Prosvjetitelj -Muallim'', započeo radnu Skupštinu ovog Udruženja, devetnaest godina kasnije, u nedjelju, 11. marta 2012., u Srebrenici, sa početkom u 10:00 sati.

Udruženje za afirmaciju univerzalno pozitivnih vrijednosti "Prosvjetitelj" Srebrenica je, ovom prilikom, održalo redovnu izvještajno-izbornu Skupštinu udruženja u prostorijama Islamskog centra Srebrenica.

Skupštini je prisustvovalo 43 člana koji su jednoglasno usvojili izvještaje o radu Udruženja i finansijski izvještaj za prethodnu godinu, pored izvještaja usvojen je i plan rad za 2012.godinu.

Radni dio Skupštine protekao je u prezentovanju rada Udruženja u prethodnom periodu i izlaganju plana rada u periodu koji je, ako Bog da, pred nama. Izvještaj o radu podnio je predsjednik "Prosvjetitelja" Nermin Mujkanović. Nermin Mujkanović je i jednoglasno izabran da i u narednom periodu obnaša funkciju predsjednika udruženja.

Sekretar Udruženja Nerzudin Hajdarević je podnio finansijski izvještaj, a Nerzudin će i u narednom periodu obavljati dužnost sekretara i koordinatora za rad udruženja "Prosvjetitelj". Mehdin Jakubović je prisutnim prezentovao plan aktivnosti za naredni period u kojem udruženje očekuje velika obljetnica, 20 godina postojanja i rada "Prosvijetitelja". Uz vidne emocije, prilikom izlaganja, prisutne je podsjetio da je prvo okupljanje, ratne 1993. godine, bilo upravo na mjestu gdje se sada nalazi zgrada Islamskog centra u Srebrenici, u kojoj se održava i ova Skupština, i da je tada nastala misao koja je kasnije, Allahovim Emerom - postala djelo! Univerzalne vrijednosti, na kojima je utemeljen "Prosvjetitelj" preživjele su okruženje, demilitarizaciju Srebrenice, egzodus i genocid, izbjeglištvo i odiseju bošnjackog povratka na prostore srednjega Podrinja. Ovo podsjećanje prisutne je napomenulo kako je sve prolazno na ovom svijetu, i da su naša djela i vjera ono što sa sobom nosimo sa ovoga svijeta.

Pored predsjednika i koordinatora Udruženja, izabrana su i ostala radna tijela koja ce u narednom periodu, inša'Allah, afirmirati univerzalno pozitivne vrijednosti u bosanskohercegovackom društvu. Za predsjednika Skupštine udruženja imenovan je Senad Omerović, dok je za predsjednika Upravnog Odbora Udruženja imenovan je Sead Osmanović (Lav). Imenovane su i nove vođe sektora djelovanja:

Sektor za informisanje: Ilijaz Miralemović,

Sektor za edukaciju: Nisvet Mujanović,

Sektor za ekonomski razvoj: Senad Omerović,

Sektor za sport: Sead Osmanović (Lav),

Sektor za humane aktivnosti: Nerzudin Hajdarević,

Sektor za očuvanje kulture i tradicije Bošnjaka muslimana: Nermin Mujkanović.

Redovna radna skupština završena je u 10:30 sati.

Rad "Prosvjetitelja" podržavaju svi ljudi dobre volje i iskrenog nijeta.

Svečanoj sjednici Skupštini udruženja "Prosvjetitelj" prisustvovali su muftija tuzlanski Husein ef.Kavazović i upravnik Behram-begove medrese u Tuzli Mehmedalija ef. Čanić, predstavnici svih Medžlisa IZ u srednjem Podrinju. Veliki broj predstavnika organizacija koje rade i djeluju u Podrinju i širom naše drage Bosne i Hercegovine. Dodijeljena su priznanja i zahvalnice najzaslužnijim za 20 godina rada Udruženja.

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
2473
3318
8578
52912
3271109

Ko je na portalu: 259 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.