Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

OMLADINA IZ REGIONA U POSJETI SREBRENICI

Svjetska asocijacija muslimanske omladine NEDWA svake godine organizuje susrete omladine na kojima imaju razne sadržaje. Između ostalog, na ovogodišnjim 19. regionalnim susretima, gdje je učestovalo 30 djevojaka i 30 momaka, odlučili su da jedan dan posjete Srebrenicu i budu gosti uduženju „Prosvjetitelj“.
Tako da su u ponedjeljak, 11.8.2014., bili u posjeti Srebrenici i Udruženju. Prije samog dolaska u Srebrenicu obišli su Memorijalni centar u Potočarima, gdje im je održan historijski čas, a u Srebrenici su pogledali dokumentarac o nastanku i djelovanju udruženja Prosvjetitelj. Nakon odgledanog dokumentarca, predsjednik Prosvjetitelja, Nerzudin Hajdaravić se obratio omladini i njihovim vodičima.
Druženje je završeno u ašćinici „Bosna“, gdje im je bio upriličen ručak. Nakon ručka krenuli su put posjete nane Fate Orlović, bosanske herioine koja se bori za svoja prava, a koja još ne uživa na svojoj vlastitoj zemlji. Obilazak Srednjeg Podrinja grupa je završila na Diviču, gdje su uživali u pogledu na prelijepu rijeku Drinu u društvu povratnika u zvorničko naselje Divič.

Komentiraj

Osigurajte unose na mjestima (*) gdje su oni neophodni.
HTML kod nije dozvoljen

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
1899
3318
8004
52338
3270535

Ko je na portalu: 319 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.