Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Ramazanski iftari Prosvjetitelja u Zenici, Srebrenici, Zvorniku i Janji

U subotu, predzadnju noć Ramazana, 26.07.2014. godine, Udruženje Prosvjetitelj u saradnji sa svoja tri tima (tim Zenica, tim Nemila i tim Željezno Polje) je organizovalo iftar za 500 osoba u naselju Nemila kod Zenice.

Iftar je organizovan u cilju podrške stanovništvu Nemile i okolnih sela koja su zahvaćena elementarnim nepogodama: Kolići,  Smajići, Nemila, Orahovica, Starkuća, Šerići, Vukotići, Bistrićak, Bistrica, Starina, Topčić Polje i Željezno Polje.

Iftar je održan u fiskulturnoj sali osnovne škole u Nemiloj, a nakon iftara prisutnima se obratio predsjednik tima Prosvjetitelja Nemila, Nedim Hadžić, koji je ujedno bio i moderator programa.

Prisutnima su se još obratili i Arif Oruč - predsjednik tima Prosvjetitelj Tuzla, Safet Kubat - predsjednik tima Zenica i predsjednik Udruženja Prosvjetitelj Nerzudin Hajdarević.

Završno prigodno predavanje je održao Zahir ef. Maglić.

Dio sredstva za ovaj iftar su obezbjedili Svjetska asocijacija muslimanske omladine WAMY-NEDWE, Fikret Kačar iz Njemačke, Memsudin Selimović iz SAD i Udruženje Prosvjetitelj Srebrenica.

Pored iftara u Nemiloj, Udruženje Prosvjetitelj je organizovalo iftare u Srebrenici za 70 postača, te u zvorničkom naselju Kula Grad za 40 žena postača.

Srebrenica Iftar u Srebrenici

Kula Grad Iftar na Kula Gradu

U saradnji sa udruženjem Svitanje iz Sarajeva, i u bijeljinskom naselju Janja Udruženje Prosvjetitelj je organizovalo iftar za 50 postača.

Zadnji put promjenjen

Komentiraj

Osigurajte unose na mjestima (*) gdje su oni neophodni.
HTML kod nije dozvoljen

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
543
3318
6648
50982
3269179

Ko je na portalu: 230 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.