Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Imenovani koordinatori Prosvjetitelja u cijelom Podrinju

U subotu 16. Novembra 2013. godine održan je sastanak rukovodstva „Prosvjetitelj“ sa imenovanim koordinatorima udruženja za regiju Srednjeg Pordinja. Udruženje „Prosvjetitelj“ je u svom dosadašnjem postojanju prošlo mnogobrojne faze i iskušenja, u skladu sa sadašnjim mogućnostima udruženja i potrebama društva, prije izvjesnog vremena pokrenuta je inicijativa imenovanja koordinatora za svaku općinu u Srednjem Pordinju. Zahvaljujući milosti Svevišnjeg stekli su se uslovi za realizaciju ove faze, a svi se nadaju da će se ubrzo moći i u općinama Tuzlanskog kantona, a zatim i u cijeloj BiH imenovati koordinatori udruženja. Udruženje "Prosvjetitelj" ima svoj "privremene" koordinatore u skoro svim općinama Tuzlanskog kantona i nekoliko drugih gradova u BiH. Pored navedenih suradnika iz BiH u radu udruženja posebno mjesto zauzimaju naši "privremeni" koordinatori koji su u dijaspori diljem svijeta, pa su tako nedavno oformljena tijela "Prosvjetitelja" u Danskoj i SAD-u.
Prvih pet koordinatora je svečano imenovano za svoje općine u subotu na mjestu gdje je sve i zapoečlo sa udruženjem Prosvjetitelj prije dvadeset godina. Čast da budu koordinatori udruženja „Prosvjetitelj“ u svojim općinama dobili su Elvis Gogić općina Zvornik, Almir Sinanović općina Bratunac, Vahidin Talović općina Milići, Asim Esmić općina Vlasenica i Bernes Ademović općina Srebrenica. Koordinator za Srednje Podrinje je Elvis Gogić iz Zvornika profeosr turskog jezika i književnosti, a koordinator udruženja koji će koordinirati sa svima i koji će biti na vrhu piramide tima je Nermin Mujkanović. Imenovani nisu krili svoje zadovoljstvo ukazanim povjerenjem, ali isto tako i svjesnost odgovornosti koju su ponijeli svojim zaduženjem. Na sastanku su predočeni planovi za buduće djelovanje, kao i shema koordinacije među prisutnim u budućnosti.

Elvis Godić, Asim Esmić, Vahidin Talović, Bernes Ademović i Almir Sinanović
Prisutnima se obratio Mehdin Jakubović osnivač Prosvjetitelja podsjetivši ih na put stvaranja ovog udruženja, ističući važnost iskrenog nijeta da budemo bolji kao pojedinci prije svega, koji će svojim radom, trudom i ponašanjem biti primjer svim drugim u svojoj okolini. Važnost pojedinca je neprocjenjiva ukoliko taj pojedinac svoj rad i mogućnosti usmjeri na pobljšanje zajednice kojoj pripada. Mi u Podrinju teškim putem, ali među prvima učimo da nam niko neće pomoći ako mi to sami ne učinimo i dignemo se da budemo društveno aktivni i doprinosimo svojoj zajednici.


Ovu svečanost du dodatno obogatili članovi halke „Prosvjetitelja“ iz Živinica koji su pristigli u Srebrenicu, a zadovoljstvo kod prisutnih dodatno su podigli dragi gosti profesor Abdusamed Bušatlić i Salko Zildžić. Razmjenjena su iskustva među prisutnima o društvenom aktivizmu i prijedlozi kako da se poboljša rad svih prisutnih. Prisutni su se razišli noseći sa sobom citirane  riječi Poslanika a.s. koji je podučavao ashabe da je: “Vjernik koji se uključuje u društvene tokove (miješa se sa ljudima) i strpi se na uvredama kojima bude izložen (zbog promovisanja dobra) bolji kod Allaha od onoga koji se ne miješa sa ljudima i ne strpi se na njihovim uvredama.”

Uskoro se očekuju i prvi rezultati rada koordinatora na terenu, a do tada motivaciju crpimo iz riječi:
"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

 

www.prosvjetitelj-muallim.org

Zadnji put promjenjen

Komentiraj

Osigurajte unose na mjestima (*) gdje su oni neophodni.
HTML kod nije dozvoljen

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
541
3318
6646
50980
3269177

Ko je na portalu: 228 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.