Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Dr. Šefik Kurdić održao predavanje u Čeliću

 

Sinoć je u prepunoj sali općine Čelić dr. Šefik Kurdić svojim predavanjem počastio građane ove općine. Udruženje Prosvjetitelj Muallim u saradnji sa Medžlisom IZ Čelić i Bošnjačkom zajednicom kulture Preporod organizator je tribine pod nazivom "Kako steći halal nafaku". Prof. dr. Šefik Kurdić istaknuti bosanskohercegovački alim i vaiz kroz brojne primjere naglasio je važnost halala. S obzirom na vakat u kojem živimo svi kolektivno moramo probuditi svoju svijest i uzore tražiti u prvim generacijama muslimana. Svjesni smo da je ovaj život samo prolazna stanica koja traje dan ili samo dio dana, stoga iskoristimo taj period našeg života za činjenje što više dobrih djela kako bi i drugi od nas imali koristi. Musliman koristi drugima, a nikako ne treba da čeka korist od drugih, kazao je dr. Kurdić.

Šefik Kurdić autor je 35 knjiga i nekoliko prijevoda knjiga, profesor na nekoliko univerziteta i vaiz koji obilazi muslimane širom svijeta i drži predavanja. Počašćeni smo što je uvaženi profesor večeras bio naš musafir i vjerujemo da je svojim izlaganjem i primjerima pomogao da se dozovemo kako bi znali dokle smo došli, kako bi znali kako stojimo i sa halalom i sa haramom.

Da je predavanje bilo izuzetno korisno govori i podatak da je za malog Arslana koji se nalazi na liječenju u Turskoj, na ime dobrovoljnih priloga prikupljeno 503 KM.

Prosvjetitelj Muallim, općinski tim Čelić nastavlja sa svojim aktivnostima i u narednom periodu, te koristi priliku da Vam se zahvali na dolasku i pruženoj podršci.

Zadnji put promjenjen

Komentiraj

Osigurajte unose na mjestima (*) gdje su oni neophodni.
HTML kod nije dozvoljen

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
419
1701
419
75297
3378668

Ko je na portalu: 250 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.