Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Udruženje Prosvjetitelj tim Švicarska sufinansijer projekta besplatnih ginekoloških pregleda pod nazivom -Zdravlje i zdravstvena zastita žena-

Udruženje „Prosvjetitelj“ sufinansirao je projekat besplatnih ginekoloških pregleda pod nazivom „Zdravlje i zdravstvena zaštita žena“.

Projekat je namijenjen za 140 besplatnih ginekoloških i pregleda abdomena za žene iz Opština Zvornik, Bratunac i Srebrenica. Projektom je na kraju obuhvaćeno 159 žena. Nosilac projekta je organizacija Muslim Aid iz Londona, a pored Udruženja „Prosvjetitelj“ – tim Švicarska, sufinansijer projekta bila je i Islamska zajednica odnosno ured za vanjske poslove, a preglede je obezbijedila Medicinska asocijacija „BIMA“ iz Sarajeva.

Međunarodni Forum solidarnosti „EMMAUS“ za potrebe pregleda ustupio je svoje prostorije u Potočarima, a Medžlis Islamske zajednice Zvornik ustupio je prostorije za potrebe pregleda u Zvorniku.

Tržišna vrijednost jednog pregleda je 300,00 KM, a za potrebe projekta Medicinska asocijacija „BIMA“ obezbijedila je preglede u iznosu od 100,00 KM po osobi.

Zadnji put promjenjen

Komentiraj

Osigurajte unose na mjestima (*) gdje su oni neophodni.
HTML kod nije dozvoljen

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
806
2787
3593
47927
3266124

Ko je na portalu: 145 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.