Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

U DOBOJU ODRŽANA TRIBINA - PROSVJETITELJ KAO SIMBOL DRUŠTVENOG AKTIVIZMA I DRUŠTVENE ODGOVORNOSTI-

Na sami pomen Srebrenice, ni više od dvije decenije od stravičnog zločina genocida, nije prestala a niti će prestati potreba da se žali, spominje, prisjeća i opominje na ono što se dogodilo Bošnjacima ove regije. Borba protiv zaborava mora biti svakodnevna, i na toj borbi ustrajavati i izgrađivati naredne generacije koje nam dolaze.

 O ovome je na tribini pod nazivom "Prosvjetitelj kao simbol društvenog aktivizma i društvene odgovornosti" , održanoj u Doboju 02.12.2017.godine u džamiji "Selimija" govorio Hasan Hasanović , jedan od preživjelih u genocidu i učesnika proboja od Srebrenice ka slobodnoj teritoriji. Tokom svog izlaganja dotakao je se izvlačenja iz Srebrenice, sa naglaskom na velike patnje kroz koje su morali proći pokušavajući zaštititi nenaoružane i civile koji su bili sastavni dio kolone smrti. 

Na samom početku prisutnima se obratio generalni koordinator Udruženja Prosvjetitelj Nermin Mujkanović sa nekoliko riječi o Udruženju Prosvjetitelj, misiji, viziji i ciljevima. Nakon toga, prisutnima se obratio i koordinator Elvis Gogić  naglašavajući posebno stanje Bošnjaka u Podrinju. Gogić je naglasio da nakon preživjelog genocida, i progona, Bošnjaci danas moraju sabiti svoje redove i naučnim te ekonomskim razvojem obezbijediti opstanak u svojoj domovini. 

Tribina je organizovana u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice Doboj, sa generalnim ciljem motivisanja za društveno korisni angažman i aktivnosti. 

Zadnji put promjenjen

Komentiraj

Osigurajte unose na mjestima (*) gdje su oni neophodni.
HTML kod nije dozvoljen

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
518
1079
2771
69270
3372641

Ko je na portalu: 81 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.