Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

U HOTELU ZENICA ODRŽANA TRIBINA POVODOM DANA DRŽAVNOSTI BIH U ORGANIZACIJI UDRUŽENJA PROSVJETITELJ TIM ZENICA

Dan Državnosti Bosne i Hercegovine, 25. Novembar, pamtimo i obilježavamo kao historijsku potvrdu državnosti naše domovine, zajednice svih naroda i svih vjeroispovjesti. Ovaj značajan datum nije samo prilika za prisjećanje, već i za potvrdu i obnovu državnosti u srcima i mislima svih građana. Mjera državnosti naše zemlje nisu samo proslave, akademije, ceremonije i manifestacije, već jasna i snažna posvećenost ideji opstanka Bosne i Hercegovina i Bošnjaka u njoj.

Povodom Dana Državnosti Bosne i Hercegovine i dana Trećeg korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, Udruženje za afirmaciju univerzalno pozitivnih vrijednosti „Prosvjetitelj“ Srebrenica – Tim Zenica održalo je tribinu pod nazivom „Kontinutet državnosti BiH“.

Gosti tribine u prepunoj Sali Hotela „Zenica“ bili su general  Atif Dudaković i pukovnik Nezim Halilović Muderis. Na tribini je prikazan i spot Mustafe Isakovića za kasidu „Devet heroja“, te monodrama u izvedbi Muje Trake. 

 

Zadnji put promjenjen

Komentiraj

Osigurajte unose na mjestima (*) gdje su oni neophodni.
HTML kod nije dozvoljen

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
516
1079
2769
69268
3372639

Ko je na portalu: 79 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.