Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Prosvjetitelj i MIZ Fojnica organizirali bajramski turnir u malom fudbalu

03. septembra ove godine na treći dan Kurban-bajrama u Fojnici u organizaciji Udruženja “Prosvjetitelj” te uz suorganizaciju Medžlisa Islamske zajednice Fojnica organizovan je bajramski turnir u malom fudbalu.

Prije početka turnira organizovan je i prigodan program u kojem su učešće, pored predsjednika Udruženja “Prosvjetitelj” Nerzudina Hajdarevića, dali i glavni imam MIZ Fojnica Edin ef. Rojo, predsjednik tima Fojnica Udruženja “Prosvjetitelj” Aziz Hurem, predavač glavni imam MIZ Kakanj mr. Sulejman ef. Čeliković, Mujo Trako.

Turnir je počeo učenjem Kur’ana, a nakon toga prisutnima su se obratili predsjenik Udruženja Nerzudin Hajdarević te glavni imam MIZ Fojnica Edin ef. Rojo. Prigodno predavanje održao je glavni imam MIZ Kakanj mr. Sulejman ef. Čeliković.

Glavi imam ef. Rojo je istakao da su MIZ Fojnica  i Udruženje “Prosvjetitelj” već imali dosta zajedničkih akcija te da se i u budućnosti nada jos boljoj saradnji.

Ef. Rojo čestitao je i bajram i poželio dobrodošlicu članovima Udruženja i ostalim gostima.

Učešće na turniru je uzelo 16 ekipa (timova Udruženja, te ekipa MIZ Fojnica) sa područja cijele BiH. Svim ekipama su dodjeljenje zahvalnice za učešće, a najbolje plasirane ekipe bile su :

-      Tim Banovići, 1. mjesto

-      Tim Fojnica, 2. mjesto

-      Tim Vitez, 3. mjesto

-      Tim Srebrenica, 4. mjesto.

Ekipa Tima Brčko je proglašena je “Fair Play” ekipom.

Formirana je selekcija od najboljih igrača koja će predstavljati Udruženje na turnirima.

A.D.

Komentiraj

Osigurajte unose na mjestima (*) gdje su oni neophodni.
HTML kod nije dozvoljen

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
1389
2787
4176
48510
3266707

Ko je na portalu: 225 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.