Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Nezim Halilović Muderis je dokazani patriota i častan borac Armije RBiH

Udruženje “Prosvjetitelj” uputilo je pismo podrške Nezimu Haliloviću Muderisu, istaknutom patrioti i dobitniku najvišeg ratnog priznanja “Zlatni ljiljan”, a povodom učestalih napada na njegovu čast.

 

U pismu se kaže:

Nadamo se da Vas ovo naše pismo zatiče u dobrom zdravlju i da pripreme za hadž koje intenzivno obavljate teku u najboljem redu. Molimo Allaha, dž.š., da Vas pomogne.

Neprijatelji Bošnjaka ovih dana žustro napadaju sa svih strana. Ne prođe ni jedan dan da ne udare na čast, ugled, imovinu, pa i život Bošnjaka. Na sceni je pokušaj totalnog uništenja Bošnjaka u svakom smislu. Zar dušmani nedavno ne udariše na život i čast sestara u Kiseljaku, zar nam svako malo ne blate rahmetli predsjednika Izetbegovića, negiranje bosanskog jezika je već stara vijest, zar srbijanske pjevačice i pjevači 05. augusta, na dan pogibije rahmetli Izeta Nanića nisu okupirali Krajinu i privukli na hiljade i hiljade bošnjačke omladine? Cilj neprijatelja je jasan: fizički i duhovni nestanak Bošnjaka muslimana. “I nevjernici počeše smišljati spletke, ali Allah ih je otklonio, jer On to umije najbolje”.

Kontinuirano traju napadi neprijatelja i na Muderisa. I kao što prokleti šejtan ne napada izgubljene duše, već s njima sarađuje, nego vjernike, tako i naši neprijatelji napadaju one najvrijednije i najbolje od nas.

Napadi na Muderisa stalno dolaze sa one strane Drine, kao i njihovih sljedbenika iz naše države. Takvi napadi i spletke manje bole od onih koji dolaze od ljudi koji za sebe tvrde za su patriote ove zemlje. Jer, prve znamo i čuvamo ih se, a drugi su daleko prikriveniji.

Nedopustivno je da za njega, dokazanog patriotu i časnog borca Armije RBiH, dobitnika Zlatnog ljiljana, neko kaže da imate “imidž pravog isilovca”. Pitamo se, koliko neupućen, zlonamjeran pa i bezobrazan treba biti pa da to napiše. Bespotrebno je objašnjavati Damiru Čardžiću šta znače riječi šehadeta te šta džihad istinski znači.

Iako udarci neprijatelja bole i ostavljaju traga mi znamo da je ovaj svijet samo test i priprema za budući. Allah Uzvišeni sačuvat će Vašu čast i ostaviti Vam lijep spomen i na ovome svijetu, a na onome čeka Vas, ako Bog da nagrada najljepša.

Izražavamo bezrezervnu podršku uvaženom Muderisu. U nama, u Prosvjetitelju ima istinski oslonac i podršku. Zajedno ćemo nastaviti borbu za vjeru, naciju i domovinu!

 

Mahsuz selam!

 

15. august 2017. godine                                               Rukovodstvo Udruženja Prosvjetitelj

Zadnji put promjenjen

Komentiraj

Osigurajte unose na mjestima (*) gdje su oni neophodni.
HTML kod nije dozvoljen

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
1388
2787
4175
48509
3266706

Ko je na portalu: 224 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.