Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Izašao novi broj Biltena Udruženja Prosvjetitelj

Izašao je novi broj Biltena u izdanju Udruženja “Prosvjetitelj”. U ovom, šestom po redu Biltenu možete pročitati aktivnosti Udruženja “Prosvjetitelj” koje su realizovane u period od januara do juna 2017. godine. U nastavku pročitajte uvodnik glavnog urednika:

«Sljedeće godine, kada Udruženje bude obilježavalo 25 godina postojanja i djelovanja, biće, eto, četvrt vijeka postojanja organizacije, udruženja, pokreta Prosvjetitelj Srebrenica. Prosvjetitelj je značajan po mnogo čemu. Po tome da je nastao u ratno vrijeme, vrijeme agresije na BiH. U vrijeme demilitarizacije Srebrenice, vrijeme psihološkog rata, izgladnjivanja, psihološke torture. Nekoliko stotina članova udruženja od 11 do 25 godina su žrtve genocida u Srebrenici i ti šehidi su dio temelja Prosvjetitelja.»

Ovo je jedan mali dio iz šireg intervjua kojeg je Mehdin Jakubović, osnivač «Prosvjetitelja» da za jedan bosanskohercegovački portal. I zaista, 25 godine nije malo, bilo čega. 25 godina vrijedni članovi Udruženja ustrajno rade na Božijem putu, rade za dobrobit svoje domovine, vjere i nacije.

Iako u ovom broju biltana donosimo «samo» projekte i aktivnosti koje smo realizirali od januara do juna ove godine želimo naglasiti važnost ovog događaja koji nas očekuje sljedeće godine.

Iako imponuje ta brojka i ponosni smo na cijeli period od 1993. godine do danas ne smijemo dopustiti da nas ponese osjećaj nekakve slave, ili ne daj Bože oholosti i gordosti. Jer valja i treba opravdati emanet onih članova koji su dali živote za ovu ideju, valja opravdati povjerenje i onih živih koji su svoj život posvetili ideji Udruženja.

Čvrsto smo odlučeni nastaviti putem kojim smo do sada hodili, a to je put rada, reda, upornosti, odricanja, požrtvovanosti. A zar ima išta časnije od toga?

Na linku ispod možete pročitati i skinuti novi broj Biltena:

Bilten

Bilten

Zadnji put promjenjen

Komentiraj

Osigurajte unose na mjestima (*) gdje su oni neophodni.
HTML kod nije dozvoljen

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
499
733
499
163092
3192379

Ko je na portalu: 272 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.