Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Članovi Prosvjetitelja učesnici Marša mira

Udruženje “Prosvjetitelj” je i ove godine organizovano učestvovao na Maršu mira 2017. 20 članova Udruženja dalo je svoj doprinos Maršu i obilježvanju ovog dijela sjećanja na genocid nad Bošnjacima u Srebrenici 1995. Članovi “Prosvjetitelja” došli su iz raznih timova Udruženja: živiničkog, tuzlanskog, banovićkog, članovi Udruženja iz Švicarske te veterani Udruženja.

Udruženje je za svoje članove i druge organizovalo i predavanja na tačno određenim lokacijama, a predavanja su držali članovi Udruženja koji su i prežvijeli ovaj marš iz Potočara do slobodnih teritorija 1995. godine. Predavači su bili Hasan Hasanović, Sead Osmanović i Senad Omerović.

Pored majica sa logom “Prosvjetitelja” naši članovi su nosili kačkete sa natpisom Koordinacije bošnjačkih nevladinih organizacija kako bi i na taj način naglasili značaj zajedništva za bošnjački narod, kako kroz simboliku Marša tako i u svim drugim djelovanjima Bošnjaka.

Učesnicima u Maršu je i ove godine pomogao Haris Ademović koji im je ustupio svoju kuću u Potočarima  kao i Zaim Mahmutović koji je dao svoj stan na raspolaganje za konačiste gostima članovima “Prosvjetitelja”.

Treba naglasiti i to da su prijatelji Udruženja podržali ovaj časni pohod naših članova: restoran Azzuro, Čađo prevoz, Džanić prevoz, prodavnica Obnova Caparde. Marš su još finansijski podržali i timovi Udruženja i to tim Živinice, Tuzla, Nemila, Srebrenik, Luksemburg i Švicarska.

A.D.

 

Komentiraj

Osigurajte unose na mjestima (*) gdje su oni neophodni.
HTML kod nije dozvoljen

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
259
1701
259
75137
3378508

Ko je na portalu: 119 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.