Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Predramazanske aktivnosti Udruženja „Prosvjetitelj“ Srebrenica i Udruženja žena „Merdžan“ iz Luzerna – Švicarska Udruženje žena „Merždan“ iz Luzerna (Švicarska) u saradnji sa Udruženjem „Prosvjetitelj“ iz Srebrenice, organizovali su i realizirali humanitarni projekat predramazanske podjele prehrambenih paketa. Paketi su dodijeljeni za dvadeset i sedam socijalno ugrozenih porodica na području Podrinja i to u Srebrenici, Vlasenici, Milićima, Zvorniku, i Bijeljini. Prehrambeni paketi podijeljeni su povratničkim porodicama koje žive na gore navedenim područjima. Nalazimo bitnim za istaći, da ovo nije prva aktivnost u organizaciji ova dva Udruženja, a saradnja je planirana i u narednom periodu, tokom mjeseca Ramazana, kada možemo očekivati realizaciju nekoliko novih projekata, kao sto su iftari za povratnike i pomoc siromašnima.

Udruženje „Prosvjetitelj“ iz Srebrenice, primjer je kontinuiranog društvenog aktivizma i brige o pojedincu i zajednici. Godinama, ovo Udruženje uspješno bazira svoj rad na nekoliko sektora u okviru kojih svake godine imaju po više aktivnosti koje realiziraju timovi „Prosvjetitelja“ širom Bosne i Hercegovine ali i BiH dijaspore. U sklopu mnogobrojnih humanitarnih aktivnosti vrijednih „Prosvjetitelja“, poseban naglasak stavljamo na projekat dodjele kreveta i druge opreme za bolnice. Nakon pomoći bolnici u Travniku, Tuzli, Bihaću, Sanskom Mostu, Konjicu, Goraždu, Udruženje „Prosvjetitelj,“ Tim Švicarska, dodijelilo je i: (1) 17 kreveta i 3 lifta za lica sa invaliditetom Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli (2) 10 kreveta i dvoja kolica za lica sa invaliditetom Domu Zdravlja u Sapni (3) 10 kreveta za bolnicu u Mostaru (4)  10 kreveta za bolnicu u Ključu, te izuzetno vrijednu donaciju Bolničkoj apoteci Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.  

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
1246
2787
4033
48367
3266564

Ko je na portalu: 126 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.