Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Udruženje "Prosvjetitelj" tim Švicarska sudjelovalo je u akciji prikupljanja pomoći za Rohinja muslimane iz Mijanmara. 

Udruženje "Prosvjetitelj" odazvalo je se na poziv Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini da se pomogne narodu Rohinja, od kojih je prema zadnjim informacijama preko 270.000 protjerano iz vlastitih domova, dok ih je više desetina hiljada ubijeno. 

Udruženje "Prosvjetitelj" tim Švicarska učestvovao je u akciji pomoći sa donacijom u iznosu od 1.700,00 KM. 

Udruženje "Prosvjetitelj" tim Švicarska, u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice podržalo je akciju prikupljanja, odnosno kupovine brašna za narod Sirije, a koju je organizovao Međunarodni Forum Solidarnosti "EMMAUS". 

Udruženje "Prosvjetitelj" tim Švicarska učestvovalo je u kupovini brašna za narod Sirije sa novčanom donacijom od 101,00 KM. 

 

 

Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica , dana 22.11.2017.godine doniralo je sredstva u vrijednosti od 100,00 KM za Vahida Mešanovića iz Srebrenice.

Mešanović Vahid je nezaposlen, živi sam u izuzetno teškim uvjetima života, bez stalnih prihoda. Lice je sa invaliditetom i trajnom povredom kičme što ga onemogućava da radi bilo kakav fizički posao kako bi se prehranio. Ovo nije prvi put da Udruženje "Prosvjetitelj" pomaže Vahidu Mešanoviću, i nastavit ćemo sa tom praksom i tokom našeg daljeg rada.

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
763
2787
3550
47884
3266081

Ko je na portalu: 123 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.