Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Udruženje "Prosvjetitelj" u koordinaciji sa rukovodstvom Bošnjaka koji djeluju kroz HF - Atlanata, organizovao odabir porodica iz pet opština Podrinja za novčanu pomoć u susret mjesecu ramazanu. Nastavak saradnje našeg Udruženja sa fondom iz Atlante za drugu polovinu kalendarske godine je uspješno realizovan.

Želja Bošnjaka iz Atlante je pomoći povratničke porodice koje su u potrebi da lakše dočekaju i isposte mjesec posta. Sa područja opština Zvornik i Srebrenica odbrane su po četiri porodice, Bratunac, Milići i Vlasenica sa po 3 porodice. Novac je dostavljen do Munire Džabije koja je medijski propratila i uručila donacije svakoj od porodica 10. jauna u sjedištu našeg Udruženja u Srebrenici.

Porodice su izrazile zahvalnost donatorima koji djeluju kroz HF - Atlanata. Donatoru u ovom paketu novčane pomoći su Smajlović Mevludin i Tima - Miholjevine, Mujić Seid i Adisa - Podgaj, Hodžić Hamdija i Arifa - Bacuta donatori sa opštine Srebrenica, Musić Bekir i Vahdeta iz Glogove, Bratunac, Dudić Muhamed i Mešić Fahrudin i Tahira iz Zivinica, Jusufović Zaim i Dževdeta iz Cerske opština Vlesenica, Osmanović Mersida iz Milića i jedan anonimni donator.

Molimo Allaha swt da obilato nagradi sve donatore i sve one čijim sebebom je došlo do realizacije ove aktivnosti.

 

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
588
3318
6693
51027
3269224

Ko je na portalu: 260 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.