Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Četverogodišnja Kenana iz Urisića kod Srebrenica od rođenja ima poteškoće sa sluhom. Kenanin otac Kadrija Karamehmedović ima još jedno dijete i suprugu. Kenana ima poteškoće sa sluhom od rođenja.

U drugoj polovni septembra tekuće godine operisala je sluh na UKC-u Tuzla. Operacijom je ugrađeno super uho koje je koštalo 40.000,00KM. Kadrija tri puta sedmično prelazi put dug 35 kilometara kako bi malu Kenanu doveo na pregled kod logopeda u Dom zdravlja - Srebrenica. Kenana u narednom periodu tri puta sedmično mora dolaziti na terapije koje će joj pomoći da njen sluh postane kao kod njenih vršnjaka. Narednih 6 mjeseci Kenana će dolaziti kod logopeda, a po procjeni stručnjaka moguće je da se terapija produži dalje.

Procijenjeni iznos troškova prevoza do logopeda u Dom zdravlja - Srebrenica i UKC Tuzla je 600 KM. Koordinacijom Mirnese Hodžić-Šabić koja je sa svojim prijateljima u austrijskim gradovima Leoben, Bruck Mur, Kapfenderg i Beč te sa Udruženjem Prosvjetitelj ovoj porodici uručena je pomoć u iznosu od 500 KM. Ostatak novca obezbijediće udruženje Prosvetitelj.

Napominjemo da je koordinacijom Mirnese Hodžić-Šabić i prijatelja iz Austrije do sada realizovano više humanitranih akcija od kojih je maloj Esmini Huskić uručeno 500 KM, Porodici Dugalić pomoć od 200 KM i jednokratna pomoć u iznosu od 100 KM uručena je kao podrška za troškove školovanja studentu iz Tuzle. Ovom donacijom zaokružen je izvještaj za donaciju u iznosu od 1300 KM.

 

Džekić Amela je samohrana majka sa sedmero djece, nastanjena u Novoj Kasabi. Teška socijalna situacija zadesila je Amelu sa njenom djecom. Kako nema stalnih novčanih primanja, preko sardnika smo saznali za stanje ove porodice. Udruženje "Prosvjetitelj" je distribuiralo sredstva u iznosu od 2340KM, za osnovna sredstva za život na početku 2015. godine. Ostatak sredstava od 400KM koje je donirala humanitarna organizacija  "Dirhem" posredstvom Kulturnog islamskog centra Kopenhagen, realizovan je u decembru 2015. godine. Petoro djece iz ove porodice pohađa školu, po njihovom odabiru kupljena je zimska obuća za svo sedmoro djece.

Poslanik s.a.w.s., kaže: „Ko primakne jetima-muslimana svojoj hrani i svome piću, Allah će ga uvesti u Džennet izuzev ako ne počini grijeh kojeg Allah dž.š., ne oprašta!“ (Tirmizi).

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
1243
2787
4030
48364
3266561

Ko je na portalu: 125 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.