Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Tuzlanski tim Udruženja „Prosvjetitelj“ u koordinaciji sa Udruženjem "Prosvjetitelj CH" u Švicarskoj u narednom periodu započet će projekat izgradnje kupatila za porodicu Malagić u naselju Babajići.

Nakon što je nedavno predsjednik ovog Udruženja Senad Džihanović zajedno sa članovima Živiničkog tima obišao ovu porodicu kako bi im uručili novčanu pomoć, uvidjeli su veoma tešku situaciju u kojoj oni žive bez osnovnih uslova za život, te su odlučili da im obezbjede frižider i zamrzivač u iznosu od 300 KM, te da finansiraju izgradnju kupatila do zime. 

Projekat će se realizovati zajedno sa tuzlanskim timom čiji su članovi već bili na terenu gdje su procijenili da će materijal za izgradnju kupatila koštati 2000 KM.

Nakon toga je obaviješten predsjednik tima Švicarske koji je odmah uplatio 700 KM kako bi se što prije počelo sa radom.

U narednom periodu započet će realizacija projekta, u kojem će izvođači radova biti članovi tuzlanskog tima koji će besplatno da urade kupatilo, a sav potreban novčani iznos obezbjedit će švicarski tim.

Ovo je pozitivan primjer uspostavljanja koordinacije između timova, te urnek po kojem trebaju da rade i ostali timovi. Na taj način, uz međusobnu komunikaciju i saradnju možemo puno lakše djelovati i realizovati mnoge projekte i aktivnosti.     

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
1245
2787
4032
48366
3266563

Ko je na portalu: 125 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.