Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Grupa Bošnjaka koji žve i rade u Švicarskoj prikupila je novčana sredstva koja su odlučili da podijele svojim sugrađanima Podrinja koji žive nešto teže i lošijeg su materijalnog stanja.

Uz pomoć udruženja "Prosvjetitelj" prikupljena sredstva dodijeljena su onima kojima su bila najpotrebnija. Početkom mjeseca Ramazana, ova sredstva su stigla iz Švicarske i preko udruženja dodijeljena socijalno-ugroženim povratnicima u Podrinje. Koordinator našeg udruženja je izvršio podjelu na samom početku mjeseca ramazana.

Haris Alić obradovao povratnike u Podrinju prigodnim ramazanskim paketima.

Ramazan je mjesec Allahove milosti,prilika za koju su se ashabi sa Poslanikom, s.a.v.s., pripremali godinu dana i kasnije su tugovali za njim godinu dana. To je mjesec Ramazan!

Znamo svi blagodati tog mjeseca i šta sve u njemu trebamo činiti,od zikra,učenja Kur'ana,posta,namaza i drugih ibadeta, ali znajte i opet znajte, u Ramazanu, svaka je sekunda i minuta važna a da ne govorim o satima koji mnogi nažalost provedu u spavanju i gledanju televizije.

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
2569
3318
8674
53008
3271205

Ko je na portalu: 303 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.