Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Udruženje za afirmaciju univerzalno pozitivnih vrijednosti i Islamsko edukativni centar "Ezan" iz Des Mionesa Iowa u Americi iskupio je pomoć za braću Mustafić iz Srebrenice.

Nedavno je u državi Iowa u SAD-u pokrenuta akcija za prikupljanje pomoći braći Amiru i Ameru Mustafić iz Sućeske kod Srebrenice.

Ova dva brata pohađaju osnovnu i srednju školu u Srebrenici i žive sami bez roditelja sa svojom tetkom u vrlo teškim uvjetima, bez ikakvih novčanih primanja.

član udruženja "Prosvjetitelj" Bekir Osmanovic zvani Bećo poslije donacije novih sportskih jakni najmlađim Podrinjcima nastavio je sa prigodnim hedijama. Ovog puta donirao je veliki broj paketa sa novom garderobom za sve uzraste, a uz to uspio je da obezbjedi dvoja invalidska kolica, nekoliko ortopedskih pomagala i jedan ultra zvučni aparat. Ova pomagala su uručena onima kojima je to najpotrebnije, a koji nemaju dovoljna finansijska sredstva da odvoje za kupovinu istih.

Vrijednost ove donacije inosi oko 8000,00 KM.

U ovom hajr djelu, gospodina Beću, pomogla je i gospođa Havsa Omerović koja je rodom iz Podrinja, a trenutno radi i živi u Njemačkoj. Molimo Allaha, dž. š., da Bekira Osmanovića i Havsu Omerović Allah, dž.š., nagradi na ovom i onom svijetu za sve što čine za podrinjski narod, a svojim primjerom daju putokaz svima onim koji imaju kako da udijele.

Jedan od hadisa glasi: "Neće imetak uzmanjkati zbog udijeljene sadake, a Allah će zbog praštanja čovjeku povećati ugled i nema nikog da se ponizi Allahu i radi Allaha, a da ga Allah ne uzdigne zbog toga." (Muslim)

Vođena dobrim djelima svog babe Bekira, njegova kćerka Adna Osmanović je za učenice Behram-begove medrese obezbjedila po jednu tuniku. Behram-begova medresa broji oko 250 učenica i svaka je dobila po jednu tuniku zahvaljujući angažmanu Adne Osmanović, a pored toga obezbijedjeno je i oko 2000 raifova i trakica za djevojčice Podrinja.

Ovi primjeri dobrih djela za ljude iz svog rodnog kraja su primjer kako se slijede riječi Poslanika Muhammeda, a.s.: "Ko se ne interesuje za stanje muslimana taj nije od njih." (Taberani). Skoro pa sa sigurnošću mozemo reći da porodice Osmanović i Omerović nisu od onih koji se ne interesuju za stanje muslimana u Podrinju.

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
2531
3318
8636
52970
3271167

Ko je na portalu: 281 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.