Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Mladi Bošnjaci, okupljeni u halku učenja Kur'ana nastavljaju sa svojim humanim aktivnostima. Ranije smo informisali o humanosti ovih mladih ljudi koji imaju dovoljno za život,a sve ono sto im je višak daju

drugima. Mladi članovi "Prosvjetitelja" koji se ne mogu pohvaliti svojim materijalnim statusom i u mjesecu aprilu su u skladu sa svojim mogućnostima pomogli nekoliko porodica koje su se našle u teškom stanju.

"Ljekarski karavan" nastavljen je u nedjelju 06.05.2012.godine u općini Ugljevik, posjetom ljekara iz udruzenja Izvor Selsebil. Ljekarski tim predvođen doktorom specijalistom Mirsadom Šljivićem uz još dva doktore opće medicine i jednim medicinskim tehničarom  posjetili su povratnička naselja Glinje, Atmačiće i Janjare. Mještani ovih naselja pregledani su na dva punkta, a besplatan pregled pružen je za oko 80 povratnika. Kroz ovu posjetu Ugljeviku, ljekari su povratnicima podijelili i besplatne lijekove vrijednosti oko 800 KM.

Udruženje vozača Sjedinjenih američkih država, porijeklom iz Bosne i Podrinja, poklonili su novčanu donaciju da se raspodijeli onim najugroženijim u Bosni.

Afirmisanje univerzalno pozitivnih vrijednosti među Bošnjacima, misija je udruženja "Prosvijetitelj". Ova ideja rodila se prije skoro dvadeset godina na rubu beznađa u okruženoj Srebrenici. Misao se pretvori u djelo i nasta pokret "Prosvijetitelj" koji i danas živi.

Danas, dvadeset godina poslije, "Prosvjetitelj" je registrovano udruženje koje se svojim radom i djelima bori za bolji život svih građana Podrinja. Pored izvršavanja misije u Podrinju, pozitivna misao pokreta Prosvjetitelj proširila se uz Allahovu pomoć i na cijelu Bosnu, ali i cijelim svijetom.

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
2563
3318
8668
53002
3271199

Ko je na portalu: 305 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.