Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Udruženje "Kupujmo i koristimo domaće" u saradnji sa udruženjem "Prosvjetitelj" Srebrenica pokrenulo je  humanitarnu akciju za pomoć u prehrambenim namjernicama za povratnike u gore navedene općine.

Cilj akcije je pomoći povratnicima kojima je bilo potrebno obezbjediti osnovne životne namjernice.

Ovom prilikom udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica poziva sve zainteresirane da podrže ovu HUMANITARNU AKCIJU pozivom na broj 090 292 009 kojom donirate tri KM.

Pomoæ možete pružiti i uplatom na žiro raèun 101 101 005 182 70 39, za uplate iz inostranstva
IBAN:BA 39
101 101 005 182 70 39


Partneri projekta; EZ Busovača-TISal, General Logostic, MI Ovako.
Kupovinom bilo kojeg proizvoda MI Ovako direktno pomažete ovaj humani projekt.

Udruženje "Prosvjetitelj" će za vrijeme zimskog raspusta realizirati projekt ugradnje centralnog grijanja u osnovnoj školi Cerska. Mjesto Cerska nalazi se na tromeđi općina Bratunac, Vlasenica i Milići. Do ovog hajr djela ugradnje centralnog grijanja za mališane Cerske došlo je poslije pokretanja akcije "Prosvjetitelja" da se nabavi kombi za djecu iz naselja Gobeljea, Rovaša i Cerske koji putuju u osnovnu školu u Konjević-Polje, da bi pohađali nastavu od 6. do 9. razreda.

Udruženje „Prosvjetitelj“ ovim putem obavještava da je uspješno završena akcija pokrenuta radi nabavke mini-autobusa za prevoz djece koja putuju iz naselja Cerska i Rovaši u osnovnu školu Konjević-Polje kod Bratunca.

Uz nabavku mini-busa neophodnog za potrebe osnovaca iz naselja koja se nalaze na tromeđi općina Bratunac, Milići i Vlasenica, ova akcija je imala još nekoliko pozitivnih efekata.

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
2602
3318
8707
53041
3271238

Ko je na portalu: 330 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.