Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

Na inicijativu Nukić Namika, člana udruženja "Prosvjetitelj" i udruženja "Šofera-kamiona" iz SAD-a (Hartford ), pokrenuta je akcija za prikupljanje novčane pomoći za porodicu Osmanović Muhameda, povratnika u naselje Jošanicu kod Zvornika.

Ovom akcijom prikupljeno je oko 1500,00 američkih dolara. U akciji su učestvovali  braća  iz džemata Hartford. Prikupljena novčana sredstva, porodici Osmanović uručio je koordinator udruženja "Prosvjetitelj". Muhamed ima namjeru da ovu donaciju uloži u pokretanje mini biznisa, gdje će razvijati uzgoj tovljenih pilića te na taj način ostvarivati novčane prihode na osnovu kojih će školovati svojih petero djece. Ovom prilikom Muhamed je izrazio svoju zahvalnost svima onima koji su učestvovali u ovoj akciji i uputio Allahu, dž.š., dovu, da neizmjerno nagradi sve one koji su darežljivi, koji pomažu siromašne i udjeljuju radi Allahovog zadovoljstva.

Također, nije izostala ni darežljivost naših saradnica (sestara) iz Berlina. Forum žena iz Berlina, koja djeluje u okviru Islamskog kulturnog centra Bošnjaka u Berlinu. Ovoga puta donirale su novčanu pomoć u iznosu od 100.00KM za izgradnju mesdžida u Biljaci kod Bratunca.
Obezbjedile su i  stipendiju u iznosu od 50,00 KM mjesečno za jetima-povratnika u Podrinje. Obratile su se našem udruženju da jedno takvo dijete predložimo za korištenje ove stipendije.

Naše udruženje u saradnji sa udruženjem Oksigen iz Janje gore navedenu stipendiju uručilo je Demirović Armini.

Armina Demirović je vrlodobra učenica prvog razreda srednje škole u Janji. Povratnica je u Janju i živi sa samohranom majkom, starijom sestrom i tetkom. One trenutno nejmaju nikakvih stalnih novčanih primanja. Porodično se bave poljoprivredom i na taj način ostvaruju neke prihode kako bi prehranili svoju porodicu. Otac je nakon kraće bolesti 2008. godine preselio na Ahiret.

Ovom prilikom Forum žena iz Berlina, Armini su donirale  stipendiju od 50,00 KM za decembar 2011. godine i januar tekuće godine.

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
2574
3318
8679
53013
3271210

Ko je na portalu: 308 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.