Prosvjetitelj Muallim Srebrenica

"A u čemu bi bila svrha i vrijednost našeg života ako ne bismo težili savršenstvu duha i tijela, ako ne bismo težili putu plemenitom. Opstaju i uspijevaju samo strpljivi i uporni, oni čija su srca oplemenjena tom najljepšom ljudskom vrlinom, koja se zove plemenitost. Samo ti osjećaju i shvataju pravu vrijednost života. A ostale žalimo..." Nosioci ideje Udruženja

Main Menu

Bosanski English French German Turkish

SrebrenicaVlasenicaBratunacBijeljinaZvornikmiliciŽepa

AKCIJA POMOĆI MUMINOVIĆIMA PRI KRAJU

Prosvjetitelj u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice u Srebrenici i omladinom iz Srebrenice završio je projekat pomoći porodici Muminović u Slanoj kod Konjević Polja. Skupljeno je ukupno 4 720 KM, od tih sredstava je za tri kuće porodice Muminović kupljen namještaj i bijela tehnika, suđe i ostale potrebštine. Prosvjetitelj je preko svojih donatora donirao 1500 KM, a ostali dio novca je sakupljen u Srebrenici.
Podsjećamo da je odmah nakon poplava koje su zadesile veliki dio Bosne i Hercegovice, savjesni građani Srebrenice, uposlenici Medžlisa i članovi Prosvjetitelja krenuli u akciju da ciljano pomognu porodicu Muminović jer su im poplave nanijele veliku štetu i u tome su hvala Allahu uspjeli.
Donacija u građevinskom materijalu je još uvijek neophodna, kao i popravak mosta koji ih spaja sa magistralnim putem koji prolazi korz Konjević Polje.
Svima koji su na bilo koji način doprinijeli da se ova akcija uspješno završi veliko hvala. Molimo Uzvišenog Allaha da ovo bude jedno od dobrih djela koje ćemo naći na Budućem svijetu.

Komentiraj

Osigurajte unose na mjestima (*) gdje su oni neophodni.
HTML kod nije dozvoljen

Posjete

Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Ukupno
544
3318
6649
50983
3269180

Ko je na portalu: 231 gostiju i nema prijavljenih članova

© 1993-2016 Udruženje "Prosvjetitelj" Srebrenica.